Svi SNS-ovci bi Vučića za premijera

Ministar pravde Nikola Selaković ocenio je, povodom najavljene rekonstrukcije , da su rezultati tima njegovog ministarstva dobri, ali da treba raditi još bolje.

Izvor: Tanjug, Kurir

Subota, 06.07.2013.

09:44

Default images

On je rekao i da bi voleo da vicepremijer Aleksandar Vučić preuzme premijersku poziciju.

"Rezultati tima ministarstva koje vidim su dobri, ali moramo da radimo još više i bolje. Neću da kažem da sam zadovoljan svojim radom, zadovoljni mogu da budu samo oni koji ne žele više i bolje", rekao je Selaković za "Kurir".

Na pitanje da li misli da Aleksandar Vučić treba da preuzme premijersku poziciju, Selaković je odgovorio da ne zna da li ima nekog člana SNS-a koji neće reći da predsednik njegove stranke treba da bude i premijer.

"Svaka stranka tome stremi. Međutim, lider SNS ističe da je za građane najbitniji rezultat Vlade, a ne ko je na kojoj funkciji. Imali smo dosta teškoća, ali smo kao Vlada pokazali da umemo da rešavamo probleme. Ponosan sam što sam blizak saradnik Aleksandra Vučića i što sam deo njegovog tima", rekao je Selaković.

Selaković je kazao i da je proces implementacije briselskog sporazuma "izuzetno težak i bolan" i da njegovu primenu "koči enormna doza nepoverenja koja postoji između Srba i Albanaca, stvarana decenijama".

"Došli smo u situaciju da treba da sprovedemo čitav politički dogovor u roku od nekoliko meseci. Svaki potez, svaka obaveza koju treba da uradite nailazi na veliku prepreku", kaže Selaković.

Selaković je najavio da bi 1. septembra na Kosovu i Metohiji trebalo da počnu s radom novi sudovi, u kojima će raditi srpske sudije, srpski zapisničari, srpska sudska straža, srpsko tužilaštvo.

"Jedan od ključnih principa jeste da etnička struktura zaposlenih u pravosuđu treba da odražava etničku strukturu ljudi koji žive na severu Kosova", istakao je Selaković.

Selaković je rekao i da je amnestija predstavljala uslov za otpočinjanje pregovora s EU, ali da nju donose kosovske institucije i da ona važi samo za Srbe koji su u prethodnom periodu postupali suprotno određenim odredbama krivičnog zakonodavstva.

Kad je reč o pravosuđu kao jednom od najtežih poglavlja u pristupnim pregovorima s EU, Selaković je rekao da će se o tim poglavljima pregovarati sve dok Srbija ne uđe u Uniju.

"U Uniju nećemo moći sve dok imamo postupke koji traju po 20, a neke parnice čak i 40 godina. Najteži deo pregovora tiče se pravosuđa, ali imamo dozu ohrabrenja jer smo strategiju pravili s našim evropskim partnerima", zaključio je Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: