BiH spremno protiv terorizma

Bosna i Hercegovina je 2012. godine povećala svoju spremnost na borbu protiv terorizma, ocenio je američki Stejt department u svom izveštaju o terorizmu.

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

12:41

Default images

Udružene snage za borbu protiv terorizma u BiH nastavljaju da poboljšavaju koordinaciju među mnogobrojnim bezbednosnim i policijskim jedinicama kako bi se bolje suočile s mogućim terorističkim pretnjama, navodi se u delu izveštaja o BiH.

U izveštaju se, međutim, dodaje da je ta koordinacija među jedinicima u BiH i dalje teška zbog nedostatka budžetskih sredstava i nedovoljno razvijenih sektora bezbednosti i pravosuđa u zemlji.

Stejt department podseća da su spoljni uticaji "nasilne islamističke ideologije, kao i prisutnost nasilnih ekstremističkih grupa na području bivše Jugoslavije u 2012. predstavljali izvore potencijalnih pretnji terorizmom u BiH".

U izveštaju, objavljenom na veb-sajtu Stejt departmenta, od zemalja regiona se ne pominju Makedonija, Hrvatska, Crna Gora i Slovenija.

U delu izveštaja o Srbiji, Stejt department je, između ostalog, naveo da srpske vlasti nastavljaju da ulažu napore u borbi protiv međunarodnog terorizma i da su spremne da reaguju na svaki pokušaj ekstremista da uspostave prisustvo ili prođu kroz tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: