Nedelja, 05.05.2013.

16:55

Jahjaga posetila Visoke Dečane

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga posetila je manastir Visoki Dečani i sveštenstvu i pravoslavnim vernicima čestitala Vaskrs.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Ona je istakla da je verska tolerancija najveća vrednost društva.

Zajedno sa Jahjagom u manastir Visoki Dečani su došli i zamenik premijera Slobodan Petrović, komandant Kfora Folker Halbauer i ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džekobsen, gde su ih dočekali iguman manastira Sava Janjić i monasi.

Predsednica Kosova je igumanu Janjiću i svim pravoslavnim vernicima čestitala najveći hrišćanski praznik Vaskrs, istakavši da je verska tolerancija najveća vrednost u društvu, saopšteno je iz kabineta Jahjage.

"Došli smo danas u Dečane da svim pravoslavnim vernicima poželimo srećan Uskrs, u cilju širenja tolerancije, solidarnosti i razumevanja za ovu zajednicu", rekla je Jahjaga.

“Verska tolerancija je bila i nastavlja da bude među najznačajnijim vrednostima naše države, Republike Kosovo. Mi uspešno gradimo sveobuhvatnu, demokratsku državu gde sve zajednice i svaki pojedinac na ravnopravan način ostvaruje svoja prava”, rekla je kosovska predsednica.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić izjavio je da je tokom posete Atifete Jahjage istakao značaj zaštite verskih objekata na Kosovu i Metohiji.

U izjavi agenciji Beta, Janjić je rekao da to nije bila politička poseta.

"Zahvalio sam za posetu. Vrlo je važno da se poštuju sve tradicije na Kosovu i Metohiji i jako je važno da postoji verska tolerancija", rekao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: