Ukidaju Kancelariju za KiM?

Premijer Dačić i vicepremijer Vučić u poslednja 24 sata razmatraju da li će Kancelarija za KiM, posle ostavke Vulina, nastaviti s radom, saznaje Danas.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2013.

20:30

Default images

Postoji mogućnost, koja još nije izvesna, da će Kancelarija biti pripojena nekom drugom državnom organu, kao što je novoformirani tim za primenu Sporazuma s Prištinom, saznaje Danas u Vladi Srbije.

Izvori Danasa u Vladi navode i da će Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas razgovarati s Krstimirom Pantićem, zamenikom direktora Kancelarije za KiM i funkcionerom SNS, koji se kao državni službenik protivi Sporazumu o normalizaciji odnosa, što je u direktnoj suprotnosti sa zvaničnim odlukama Vlade Srbije.

Prema rečima naših sagovornika, Nikolić i Vučić će „ozbiljno opomenuti“ Pantića, posle čega će on sam odlučivati o svojoj daljoj političkoj ulozi i ostanku u SNS. Danasovi izvori kažu da za sada nema govora o tome da će Pantić biti isključen iz SNS, ali dodaju da sve zavisi od njegovog budućeg ponašanja.

Direktor Kancelarije Aleksandar Vulin podneo je Vladi Srbije pisanu odluku o ostavci. Uprkos tome, koalicija između njegovog Pokreta socijalista i SNS najverovatnije neće biti raskinuta, jer su naprednjaci „zadovoljni dosadašnjom saradnjom“, navode izvori Danasa. To je potvrdio i sam Vulin kada je, gostujući na RTS, rekao da „Pokret socijalista nema sukob sa SNS“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: