"Vojska nije maltretirala čobane"

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković negira tvrdnje da je Vojska Srbije maltretirala dva albanska čobanina kod sela Končulj, u opštini Bujanovac.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2013.

14:55

Default images

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliu optužio je juče u izjavi za agenciju Beta pripadnike Vojske Srbije da su "pre pet dana maltretirali čobane dok su čuvali stoku" i najavio protest zbog toga.

Stanković navodi da je Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 13. marta, prilikom posete poplavljenim područjima, o spornoj situaciji obavestio predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

On je tim povodom zvao nadležne u Vojnoj bazi kod sela Končulj, gde su mu kazali da su te osobe pokušale da pređu administrativnu liniju (sa Kosovom) na mestu koje za to nije predviđeno i da ih je tom prilikom zaustavila patrola vojske koja je pozvala policiju i pravosudne organe".

"Rečeno mi je i da su zatečena lica objasnila da to nisu učinila s namerom. S obzirom da je počinjen prekršaj, policija je sačinila zapisnik, a sudski organi su izrekli prekršajne kazne. Takođe, stoka je vraćena vlasnicima", izjavio je Stanković.

Prema njegovim rečima, o pojedinostima je odmah po dobijanju informacija obavestio Arifija, kao i predsednika Mesne zajednice Končulj.

"Svakako da nije reč o maltretiranju građana, već o odgovornom ponašanju pripadnika Vojske Srbije čiji je zadatak da štite administrativnu liniju od nelegalnih prelazaka", naveo je Stanković.

Prema njegovim rečima, nema mesta manipulacijama i tezi o maltretiranju meštana Končulja.

"Nema potrebe za ovom vrstom nametanja i pravljenja problema gde ih nema. Stvari su jasne, moraju se poštovati zakoni i oni važe za sve jednako. Moj savet je da meštani ovog sela ne podležu političkim manipulacijama zarad nečijih ciljeva koji im neće doneti bolji život", rekao je on.

Stanković je najavio da će stanovnike Končulja obići prilikom prve sledeće posete i sa njima pričati o unapređenju životnih uslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: