Protest zbog silovanja devojčice

U indijskoj prestonici Delhiju ponovo su izbili nasilni protesti, nakon vesti da je jedna sedmogodišnja devojčica seksualno napadnuta u lokalnoj školi.

Izvor: B92

Petak, 01.03.2013.

22:55

Default images

To je još jedan u nizu sličnih slučajeva koji potresaju javnost u ovoj zemlji od decembra.

Policija je upotrebila palice kako bi rasterala nekoliko stotina gnevnih građana koji su se okupili ispred bolinice Sandžaj Gandi u kojoj je devojčica smeštena nakon napada, a pojedinci su napadali autobuse i gađali pripadnike organa reda kamenicama, javio je BBC.
Foto: Beta, AP
U toku je saslušanje nastavnika i čuvara, zaposlenih u državnoj školi u kojoj je devojčica napadnuta, saopštila je policija.

Javnost u Indiji najpre je potresao slučaj od decembra, kada je grupa mladića silovala i ubila jednu devojku u autobusu u Delhiju, a dodatno je šokirana slučajem od sredine ovog meseca, kada su u državi Maharaštra silovane i ubijene tri sestre, devojčice stare od šest do 11 godina.
Foto: Beta, AP
Slučajevi silovanja žena, devojaka i devojčica pokrenuli su širom Indije žučnu debatu o odnosima u društvu, dok demonstranti od vlasti traže da najoštrije kazne napadače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: