Lazarević demantuje veze sa Šarićem

Branko Lazarević, bivši šef kabineta Ivice Dačića, demantuje navode medija da je ikada imao bilo kakve veze s narko-bosom Darkom Šarićem i njegovim klanom.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 01.02.2013.

14:23

Default images

Demanti je poslao advokat Branka Lazarevića navodeći da je njegov klijent, bivši šef kabineta ministra policije koji je trenutno na poziciji ministra savetnika u Ambasadi Srbije u Grčkoj, u prethodnom periodu bio izložen neprimerenim, neosnovanim i neistinitim medijskim napadima, koji su ugrozili integritet, kako njega lično, tako i njegove porodice.

"Gospodin Branko Lazarević, u vašim informativnim emisijama, u proteklih nekoliko dana, naveden je čitav niz neistina i zlonamernih insinuacija. Prvo, g. Lazarević nikada nije bio umešan u neprimerene i nezakonite kontakte sa Šarićem i pripadnicima njegove grupe. Drugo, g. Lazarević nikada nije kršio svoje profesionalne obaveze i tokom svoje službe u MUP-u, uvek je radio u skladu sa zakonskim propisima i pravilima službe. Treće, g. Lazarević ističe da su ovakvim medijskim napadima ugroženi njegova čast i ugled, te je time neosnovano doveden u vezu sa osobama iz kriminogene sredine. G. Lazarević ne želi da bude deo bilo kakvih političkih i medijskih manipulacija i najavljuje da će svoj integritet zaštiti u okviru sudskih institucija", piše u demantiju.

Tokom vikenda je objavljeno da su u izveštaju MUP-a, u koji je B92 imao uvid, utvrđene veze Branka Lazarevića sa Šarićevom kriminalnom grupom. Premijer i ministar policije Ivica Dačić je izjavio da je ceo taj slučaj nameštaljka.

RTS je sinoć objavio da se tokom 2008. i 2009 nekoliko državnih funkcionera sastajalo s pripadnicima narko-klana Darka Šarića i da je to zabeleženo na 130 diskova.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal danas bi trebalo policiji da prosledi zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja o navodnim komunikacijama saradnika narko-bosa Darka Šarića sa državnim funkcionerima i mogućem odavanju službenih tajnih nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića.

Kako prenose mediji, sledeće sedmice Lazarević bi trebalo da bude pozvan na informativni razgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: