Kuršumlija: Još četvoro u štrajku

Još četvoro radnika opštine Kuršumlija počelo je štrajk glađu zbog toga što se nalaze na spisku za otpuštanje,koji je napravila vlast u kojoj su SNS, DSS i SPS.

Izvor: B92

Petak, 28.12.2012.

20:23

Default images

Štrajk glađu je pre pet dana prvi počeo njihov kolega Siniša Vacev koji je, takođe, na spisku za otuštanje.

Njemu su se priključili opštinski radnici Miroslav Dragićević, Sanja Milosavljević, Milovan Milutinović i Olgica Punišić. Svi oni se nalaze u sali Skupštine opštine Kuršumlija.

Štrajkači kažu da im je ugrožena egzistencija i da je štrajk glađu pokušaj da zadrže posao od koga izdržavaju porodice.

Sanja Milosavljević je rekla novinarima da štrajkači pokušavaju da zaštite svoja radna mesta.

"Svi smo mi u istoj situaciji kao i Vacev, a on ovo radi zbog svih nas, kojima je ugrožena egzistencija, zato smo rešili da i mi stupimo u štrajk glađu", rekla je ona.

Miroslav Dragićević je rekao da većina radnika, koji su predviđeni za otpuštanje, izdržava porodice od jedne plate i da im je ugrožena egzistencija.
"Imam troje maloletne dece i jedini prihod je moja plata. Otpustiće me sa posla usred zime, kada ne mogu da se snađem, makar za sezonski posao i da zaradim. Kako ću onda izdržavati porodicu? Ja nemam drugi izlaz, nego da se pridružim Vacevu u štrajk glađu", rekao je Dragićević.

Vlast naprednjaka, DS S i socijalista u Kuršumliji odlučila je da otpusti 16 radnika lokalne uprave, a kao razlog je navela smanjenje troškova.

Strajk glađu podržavaju opzicioni odbornici, Ujedinjenih regiona Srbije i Demokratske stranke. Opozicija tvrdi da je nova vlast od stupanja na dužnost zaposlila oko 40 ljudi u gradskim službama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: