Sednica Skupštine Beograda

Skupština Beograda započela je sednicu na čijem dnevnom redu su Predlog studije opšteg koncepta metro sistema.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 09.11.2012.

00:46

Default images

Na dnevnom redu će se naći i Predlog o izmeni Zaključka o pristupanju promeni Statuta grada, kao i predlozi razrešenja i imenovanja direktora.

Kako je najavljeno u saopštenju Gradske uprave, na dnevnom redu će biti i Predlog o izmenama Odluke o komunalnom redu u gradu, a odbornici će razmatrati i predloge za razrešenja i imenovanja direktora i v.d. direktora, kao i članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad.

Pred odbornicima će se naći i Predlog plana detaljne regulacije kompleksa Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović - Dedinje" između Bulevara mira, Ljutice Bogdana i Dragorske, zatim planova detaljne regulacije za stambene blokove između ulica Cara Dušana, Ugrinovačke i Laze Jovanovića u opštini Zemun, kao i planova regulacije za raskrsnicu "Krivaja", novi prilaz groblju u opštini Lazarevac.
Tanjug
Odbornici će razmatrati i Predlog odluke o načinu postupanja sa stvarima koje su u javnoj svojini grada, na kojima Beograd ima svojinska ovlašćenja, navedeno je u saopštenju.

Međutim, najzanimljivija je svakako tema o smeni gradske vlasti, koju je juče nagovestila SNS. Ipak, to danas neće biti na "dnevnom redu", kaže za B92 funkcioner SPS-a Branko Ružić, jer još nema zvaničnog zahteva koalicionih partnera SPS-a na republičkom nivou za takav potez.

"Naravno da je to tema koja može biti razmatrana ako se inicira zvaničan zahtev za te razgovore od strane SNS. Mislim da je još uvek preuranjeno o tome govoriti. Kada se utvrde formati i sadržaj same inicijative, ukoliko je bude bilo, naravno da će lideri koalicije razgovarati i na tu temu. Do sada takvih inicijativa u zvaničnoj formi nije bilo", kazao je Ružić.

Ipak, šef odborničke grupe SNS-a u gradskoj skupštini Aleksandar Jovičić ponovio je da će ta stranka tokom sledeće nedelje utvrditi svoj stav o promeni vlasti u Beogradu.

Božidar Đelić, odbornik demokrata, s druge strane, kaže da bi svaka smena vlasti u Beogradu bila nelegitimna, jer su Beograđani jasno na izborima rekli koga žele za gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: