Radikalni islamista preti i Srbiji

Radikalni islamista Omar Bakri upozorio na terorističke napade na Bugarsku, Rumuniju, Srbiju i druge zemlje regiona, "jer te teritorije pripadaju islamu".

Izvor: B92

Četvrtak, 04.10.2012.

15:30

Default images

Bakri je za bugarski list "24 časa" kazao da "kada islam uđe na neku teritoriju, ona postaje islamska, pa je zbog toga islam obavezan da je kad-tad oslobodi", prenosi agencija Medijafaks.

Kao muslimanske teritorije, Bakri je naveo Španiju, Bugarsku, Rumuniju, Albaniju, Makedoniju, Srbiju, Kosovo i Bosnu.

"Španija je, na primer, muslimanska teritorija. Istočna Evropa - takođe. Rumunija, Albanija, Makedonija, Srbija, Kosovo, Bosna... Ali zbog slanja trupa u Avganistan i Irak, kao i zbog vojne saradnje sa Izraelom, takođe i Bugarska je legitimna meta", rekao je Bakri.

Omar Bakri je radikalni islamski lider poreklom iz Sirije, sa čvrstim vezama sa Al-Kaidom. On je živeo 20 godina u Londonu, ali je posle atentata u julu 2005. godine otišao u Liban i zabranjen mu je povratak u Veliku Britaniju.

Komentarišući Bakrijeve pretnje, rumunski ministar spoljnih poslova Titus Korlacean novinarima je rekao da je "Rumunija u prvom redu hrišćanska zemlja" i da "ne treba da komentariše razne izjave koje nemaju veze sa realnošću".

Korlacean je ipak naveo da je "Rumunija prihvatila razne strateške projekte kao što je antiraketni štit" u strateškom partnerstvu ne samo sa SAD, već i sa NATO-om i da će ostati "verni saveznik, nezavisno od rizika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: