Moguća pobuna u Zabeli?

Postoje podaci o planiranoj pobuni u zatvoru Zabela koji su možda povezani sa početkom suđenja pripadnicima JSO. Podignut stepen bezbednosti, kaže Ivica Dačić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2012.

11:38

Default images

Premijer i ministar policije je to rekao na pitanje novinara o dešavanjima u Zabeli, odakle su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druga, Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić Gumar i Zvezdan Jovanović juče ujutro prebačeni u Beograd.

Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu, gde sutra treba da im počne suđenje za pobunu JSO u novembru 2001. godine.

"Bilo je nekih informacija, ali to nije prvi put da se one pojavljuju, iz predostrožnosti podigli smo stepen bezbednosti i žandarmerija se nalazi u krugu zatvora neposredno iza regularnog obezbeđenja", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je naglasio da "nekih posebnih događaja nema" ali da je preventivno podignut nivo budnosti i bezbednosti kada je reč o policijskim snagama.

On je potvrdio da je moguće da su informacije povezane sa suđenjem pripadnicima JSO, ali je dodao i da se "takve informacije često pojavljuju".

"Naša dužnost je da redovno pratimo situaciju i u kordinaciji sa bezbednostim službama i upravom za izvršenje zavodskih sankcija imamo uvid u to šta se dešava", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: