Sastanak DS-a, Tadić za izbore

Održana je sednica proširenog sastava Političkog saveta DS-a kojem su prisustvovali i Boris Tadić i potpredsednici stranke, saznaje B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2012.

23:04

Default images

Tadić je rekao da na sednici Glavnog odbora želi da raspiše izbornu skupštinu na svim nivoima i da bi ta skupština trebalo da se održi do kraja godine.

Tadić je izneo i stav da bi izbori trebalo da budu neposredni i da bi samo tako predsednik stranke imao pravi legitimitet, ko god da bude izabran.

Predsednik političkog saveta DS Dragoljub Mićunović kaže za B92 da je na sednicu pozvao i predsednika i sve potpredsednike stranke. "Imali smo dosta dugu debatu. Politički savet insistira na poštovanju statuta, procedura. Da stranka, umesto medija, izabere svoje organe o kojima će voditi raspravu. Imaćemo jednu dosta normalnu sednicu glavnog odbora i donećemo odluke da li će biti skupštine i kako će se dalje razvijati rad", kaže Mićunović i dodaje da će raditi i na utvrđivanju programa i ideologije stranke, kako bi se kroz opoziciono delovanje pripremala za preuzimanje odgovornosti u društvu.

Dragoljub Mićunović kaže da je sednicu ranije napustio Dragan Đilas zbog obaveza.

"Dragan Đilas mi je rekao da će doći na sednicu, da on ima u dva sata zakazane sastanke i da će morati da ode. To je bilo najavljeno, nije otišao iz protesta nego je morao da ode", dodaje Mićunović.

Dragoljub Mićunović dodaje da ga je Đilas dan ranije obavestio da mora da prisustvuje sastanku Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: