Dačić: Sa Eštonovom možda 27. jula

Mandatar Ivica Dačić kaže da će na sastanak sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton u Briselu otići 27. jula ukoliko bude izabran za premijera.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2012.

12:47

Default images

Ukoliko se to iz procediralnih razloga ne dogodi do tog datuma poseta će biti odložena.

Dačić kaže da je dogovor sa Eštonovom da u Brisel dođe pošto bude izabrana vlada ali da, imajući u vidu procediralne razloge i obaveze koje predstoje njenom izboru, nije siguran da će proces biti okončan do 26. jula - planiranog datuma za put u Brisel.

"Dogovoreno je da moja prva poseta kao premijera bude u sedištu Evropske unije i neći ići dok ne budem izabran. Išao sam dovoljno puta pre izbora za premijera", naveo je Dačić u Palati Srbija. Mandatar je podsetio da evropska administracija na godišnji odmor ide posle 27. jula.

Juče su diplomatski izvori iz Brisela rekli da je moguće da poseta mandatara Ivice Dačića Briselu, bude odložena za septembar, pošto većina zvaničnika EU ide na odmor 26. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: