Čanak: Insistiramo na izmeni Ustava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da će ta stranka insistirati da se izmeni Ustav Srbije i povećanju stepena autonomije Vojvodine.

Izvor: B92

Petak, 13.07.2012.

00:23

Default images

"Suočeni smo s potiranjem suvereniteta Vojvodine i neverovatnim licemerjem Ustavnog suda Srbije, koji je proglasio neustavnim odredbe Zakona o nadležnostima Vojvodine", rekao je Čanak za Danas.

Čanak je dodao da je "US S onog trenutka kad mu se učinilo da vladu formiraju oni koji je trebalo da budu zabranjeni još 6. oktobra 2000. pohitao da dokrajči poslednji trag otpora svemu tome, a to je AP Vojvodina".

On je ocenio i da su za formiranje vlade Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) najodgovorniji oni koji su pravili pomirenje Demokratske stranke (DS) i SPS-a.

"Da je u ovoj zemlji napravljena lustracija, ta vlada bi mogla da se napravi samo u Zabeli. Najkrivlji za to su oni koji su pravili nekakvo pomirenje između DS i SPS", rekao je Čanak.

On je naveo i da je program URS-a "praktično borba da se ostane na vlasti i da se ne ode u zatvor" i da od nove vlade ne očekuje ništa.

"Ne očekujem baš ništa, osim da Ilić magistar Velimir 'dokraducne' ono što nije 'pokraduckao'. Od URS-a očekujem da 'doursa' ono što već nije 'ursao', da se doradi scenario uništenja koji smo već videli odavno. (Lider URS-a Mlađan) Dinkić je mogao da bira - ministar ili robijaš", rekao je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: