Radeta: Šešelj se oseća bolje

Lider radikala Vojislav Šešelj oseća se bolje posle operacije i očekuje da će sutra biti prebačen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, saopšteno je iz SRS.

Izvor: B92

Nedelja, 15.01.2012.

13:03

Default images

Član Komiteta za odbranu lidera radikala Vjerica Radeta je kazala da je Šešelju ugrađen savremeni tip pejsmejkera i da se on sada nalazi u bolnici Haškog tribunala, u koju je u petak prebačen iz Lajdenske bolnice.

SRS, međutim, i dalje strahuje da će Haški tribunal nastaviti da ugrožava Šešeljovo zdravlje i život, čemu u prilog govori i "činjenica da su pokušali da mu podmetnu lek, koji mu lekar nije prepisao", rekla je Radeta.

"Srpska radikalna stranka upozorava javnost i nadležne državne organe da će Haški tribunal, s obzirom na to da se bliži 5. mart i iznošenje završne reči Vojislava Šešelja, nastaviti da sve više narušava njegova procesna i ljudska prava, a pre svega pravo na život", naglasila je Radeta na stanačkoj konferenciji za novinare.

Ona je dodala da Haški tribunal ne zna kako da izađe iz političkog procesa, koji je pre devet godina pokrenut protiv lidera radikala jer, kako je navela, u tom sudu nisu uspeli ništa da dokažu ni po jednoj tački optužnice.

Šešelju je, kako je navela Radeta, produžena zabrana privilegovane komunikacije s pravnim savetnicima, što "znači onemogućavanje njegove odbrane".

"Haški tribunal, s jedne strane, pokušava da ugrozi život i zdravstveno stanje Vojislava Šešelja a, s druge strane, krši njegova osnovna procesna prava", kazala je Radeta i dodala da je lider radikala jedini pritvorenik u tom sudu kome su zabranjene posete prijatelja.

Radeta je ocenila da sve to ukazuje da Haški tribunal nije bezbedno mesto za Šešelja i da će se, što se više približava 5. mart i iznošenje završne reči, u tom sudu više nastojati da "njegova odbrana bude onemogućena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: