Đilas: Odgovornost nije na Đeliću

Dragan Đilas na sednici GO DS ocenio da odgovornost za to što Srbija nije dobila kandidaturu EU snose i u Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu za KiM.

Izvor: B92, Blic

Ponedeljak, 12.12.2011.

18:49

Default images

Kako saznaje B92, Đilas je na zatvorenom delu sednice, osvrćući se na to što je Božidar Đelić podneo ostavku zbog nedobijanja statusa kandidata, rekao da svoj deo odgovornosti za neuspeh u Briselu snosi i ministarstvo koje vodi Vuk Jeremić, ali i ono na čijem je čelu Goran Bogdanović.

"Blic" piše da je Đilas, podržan Dragoljubom Mićunovićem, ocenio da je Jeremić glavni krivac za to što Srbija nije dobila kandidaturu. Na juče održanoj sednici Glavnog odbora DS-a povela se rasprava o odgovornima u Vladi za poslednji neuspeh u evrointegracijama, a gradonačelnik Beograda je konstatovao da Božidar Đelić nije kriv za to što Srbija nije dobila kandidaturu, kao i da najveću odgovornost za loš rezultat snosi upravo ministar spoljnih poslova Srbije.

List "Danas" prenosi da je Đilas ocenio da diplomatija nije obavila svoj posao, a da ministar spoljnih poslova nema kredibilitet i uticaj kod najuticajnijih članica EU.

I izvori lista "Danas" navode da je poruku beogradskog gradonačelnika na sednici GO podržao predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, ali dodaju da ona nije naišla na podršku predsednika stranke Borisa Tadić koji je, navodno, poručio da moraju biti tim, da je protiv unutarstranačkih obračuna, pogotovo pred izbore, i da ne treba da rade jedni drugima o glavi.

Potpredsednik DS Dragan Šutanovac se ovog puta nije izjašnjavao, ali list "Danas" saznaje da se on već duže u najužem vrhu DS zalaže za promenu na čelu MSP.

Kako navode sagovornici lista "Danas", Đilas je na sednici GO oštro kritikovao i „ljude (potpredsednika DS) Dušana Petrovića“, uglavnom iz centralne Srbije, pri čemu se povela burna polemika, još žešća od one povodom Jeremića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

484 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: