Studenti: Protest zbog represije

Studentski protest i potpisivanje peticije protiv represije i nasilja nad studentima u Srbiji biće održani na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 04.11.2011.

08:00

Default images

Kako je saopštio Plenum Filozofskog fakulteta, protest će početi u 12 časova.

Povod za protest, kako je navedeno, je između ostalog i sukob radnika privatnog obezbeđenja "Vračar", koje je unajmio fakultet i studenata.

Incident se dogodio u četvrtak na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Blokada Filolozofskog fakulteta počela je 20. oktobra. Na Filološkom fakultetu u Beogradu u ponedeljak je prekinuta blokada koja je trajala od 17. oktobra.

Zahtevi studenata u protestu su da svi akademci sa osvojenih 48 bodova mogu da upišu narednu godinu studija o trošku države. Studenti traže i da školarina ne premašuje iznos tri minimalne mesečne zarade, kao i da počnu razgovori o besplatnom školstvu.

Studenti traže i češće rokove za apsolvente, kao i izmene zakona o visokom školstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: