Trivan: Ispunjenje uslova prioritet

Potpredsednica DS Jelena Trivan kaže da će za tu stranku ispunjenje preostalih uslova za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU biti prioritet.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

15:15

Default images

Trivanova je novinarima u republičkom parlamentu rekla da DS nikada neće odustati od evropskog puta Srbije, ali da će ga prilagoditi "potrebama, uslovima i suverenitetu Srbije".

"Mislim da su dobijanje preporuke i izveštaj Evropske komisije dokaz da je Srbija na dobrom putu i da je uradila neverovatne stvari. Pokazali smo i posvećenost dijalogu sa Prištinom, posvećenost miru i mirnom rešavanju svih problema i tražićemo za sva otvorena pitanja rešenja u narednom periodu", rekla je Trivanova.

Preporuka EK da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU je, prema njenim rečima, priznanje svim građanima koji učestvuju u realizaciji reformi i svim strankama koje su te reforme podržale.

Trivanova je navela da je normalno da evroskepticizam među građanima Srbije bude povećan usled generalnog evroskepticizma u Evropi, ekonomske krize i problema na Kosovu, ali i da je prirodno da evroentuzijazam zabeleži rast posle mišljenja EK.

Ona je dodala da je situacija na severu Kosova "jako komplikovana i neodrživa", navodeći da nikakva primena sile neće naterati tamošnje Srbe da odustanu od svojih legitimnih zahteva.

Trivanova je rekla da očekuje da će međunarodna zajednica prihvatiti takvu realnost, a Srbima poručila da budu mirni, dostojanstveni i istrajni u svom cilju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: