"Orden Pahomiju iracionalna odluka"

Dodela tako velikog priznanja, kao što je orden "Beli anđeo", vladici Pahomiju nestvarna je i iracionalna odluka, kaže sociolog Ratko Božović za B92.

Izvor: B92

Subota, 08.10.2011.

16:41

Default images

"Događaju nam se nestvarne stvari, ono što nije normalno. Filaret dodeljuje 'Belog anđela' Pahomiju, to je velika stvar, rehabilituje se jedna velika priča, ono sto ne priliči nekom iz crkve. Vidim gubitak poverenja u institucije", rekao je Božović.

On je rekao da je cinično to što su crkveni velikodostojnici na jučerašnjoj dodeli ordena "Beli anđeo" napadali Paradu ponosa, a istovremeno nagrađivali čoveka koji je svojevremeno bio optužen za seksualno zlostavljanje dece.

"Ja pripadam civilnom društvu. Kada se crkva približava državi, to se mora. Šta da kaže patrijarh? To je dodelila crkva, nije to tuđa priča. Na ovaj način, gubi se poverenje u crkvu, državu, u sve institucije. Ono sto je neočekivano postaje stvarnost, pitamo se o kakvoj državi se radi. Javnost je obmanjena. Patrijarh može da sleže ramenima, odmahuje rukama, od patrijarha se očekuje odgovor", zaključio je Ratko Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: