Pucano na hrvatske helikoptere KFOR

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo da je na Kosovu pucano na hrvatske helikoptere u sastavu Kfora, a povređenih nije bilo.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

19:12

Default images

Na dva helikoptera Kfora sa zemlje su pucali kosovski Srbi, navela je Hrvatska radio-televizija (HRT) na svom portalu.

Reč je o helikopterima Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MI171Sh, koji su prevozili kosovsku policiju prema graničnim prelazima, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a prenosi HRT.

Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja.

"Večernji list" na portalu piše da su vatru iz pešadijskog oružja u zoni leta dva helikoptera, kao i prilikom njihovog sletanja na severu Kosova primetile i dojavile zemaljske snage Kfora.

U Ministarstvu odbrane naveli su da hrvatski helikopteri na Kosovu prevoze teret i ljude, a da naloge dobijaju isključivo iz komande Kfora. Do sada su prevozili članove brojnih diplomatskih predstavništava i goste, ali i predsednika Srbije Borisa Tadića, kada je posetio Kosovo, navodi na portalu zagrebački dnevnik.

U sastavu Kfora hrvatski kontingent ima dva helikoptera, tri pilotske posade i avio-tehnički i tim sigurnosti, odnosno ukupno 20 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: