Sreda, 27.07.2011.

19:12

Pucano na hrvatske helikoptere KFOR

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo da je na Kosovu pucano na hrvatske helikoptere u sastavu Kfora, a povređenih nije bilo.

Izvor: Beta

Pucano na hrvatske helikoptere KFOR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

EU PM...

pre 12 godina

Ironija balkanske tragedije se nastavlja...

Kome je uopšte palo na pamet da na Kosovo šalje Hrvatske vojnike? Zar niko ko o tome odlučuje nije čuo da su Srbi i Hrvati nedavno ratovali?
(fred, 27. jul 2011 20:34)

Pa baš zato! Hrvati su idealni partner NATO pakta na Kosovu jer znaju da njihova "ljubav" prema Srbima ne poznaje granice, a to dokazuju i mnogi komentari naše "braće" ovde i na ovom mestu. Tu "ljubav" su "braća" Hrvati toliko puta već dokazali, toliko dobro da treba na njih da se ugledamo ako hoćemo u EU. Teško da bilo koji drugi vojnici mogu biti toliko pouzdani. Za to vreme naravno jedini loši momci na Balkanu su bili i ostaće Srbi. A sad se upravo još jedna sezona lova...

q

pre 12 godina

PUCNJI NA NATO...

Pa Al Kaida puca svaki dan na njih.


Da ne pominjem da su 2003. tokom pogroma nad Srbima, Albanski teroristi ubili nekoliko Norveskih pripadnika KFOR-a. Pa nikom nista.

bačvanin

pre 12 godina

Ma braćo Srbi to vam malo vraćamo za Vukovar, Dubrovnik, Škabrnju, Kijevo...
(bender, 27. jul 2011 20:34)

Pa zar nam to niste već vratili u "Oluji" - znate to je onaj "udruženi zločinački pothvat"!
Ili vam nije bilo dosta pa želite još malo?

Toni Cicareli

pre 12 godina

hrvat sam i kazem vam da u hrvatskoj malo tko i zna da su nasi vojnici na kosovu.to smo morali odraditi po duznosti kao clanica NATO-a.jesmo clanica, ali smo presitni i kukavni da bi netko mario za nas i nase komplekse, cak i da zelimo napakostiti srbiji. mislim da to vrijedi i za vas.zato pamet u glavu i ne dajte da se mladost truje kojekakvim glupostima.dosta je bilo patnje.

Velimir Dedic

pre 12 godina

Dobro je što se konačno saznalo ono što elementarno obavešteni odavno znaju: oružane snage Hrvatske aktivno, zlonamerno, drsko i krajnje podlo učestvuju u okupaciji dela teritorije naše zemlje.

Dule NS

pre 12 godina

@(Marko, 27. jul 2011 19:56)

E Marko, Marko, pa ne stižu problemi iz Srbije već sa tog vašeg Kosova koje ste priznali i koje podržavate! Priština je provocirala Srbe, a Srbi reaguju.... kakve to ima veze sa Srbijom? Srbiji sigurno ne trebaju ovi problemi u ovim trenucima kada ide ka EU, ali zato trebaju Prištini iz mnogo razloga - ali da bi to shvatili morate biti pošteni! Što je očito malo teže!
...Svaki problem koji se desi vi smestite u Srbiju - ili pak možda smatrate da je kosovo deo Srbije?
-Stavite i Libiju u Srbiju - što da ne, a možete i nuklearku u Fukušimi da smestite u Srbiju i da onda opet kažete da je vreme da postanemo normalna država i da ne pravimo stalno probleme!
Kompleksi, eh ti kompleksi....

mario

pre 12 godina

Pa kako možete tako nedavno su vam predsjednika vozili,a vi sada pucate po njima.
I shvatite više Hrvatska je članica NATO-a,pa je kao članica i prihvatila neke obaveze u misiji KFOR kao i u misiji ISAF.
Naravno ako je pucano na njih samo zato što su iz Hrvatske i da se isprovocira hrvate griješite ovime ste samo isprovocirali NATO.
I dajte više prekinite dvadeset godina je Srbija glavni faktor nestabilnosti jugoistočne Evrope ima ovdje naroda kojemu je više pun kufer vašeg zveckanja oružjem,barikadama,balvanima.
Naravno opet igra sudbine nije 1991 ali je 2011

mlekadzija

pre 12 godina

Na dva helikoptera Kfora sa zemlje su pucali kosovski Srbi, navela je Hrvatska radio-televizija (HRT) na svom portalu.

Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja.

PAMETNOM DOSTA... posle ove dve recenice. I nije helikorpter nego zrakomlat!!!

Hrvat

pre 12 godina

"Braća" Hrvati su "braćo" Srbi u NATO savezu i u sastavu snaga UN-a djeluju u mirovnoj misji na Kosovu. Otvaranje paljbe na hrvatski helikopter je otvaranje vatre na snage bezbjednosti UN-a i NATO. To je čisto igranje vatrom. Srećom helikopter nije pogođen ali nastavili se pucati po snagama bezbjednosti bit će velikog belaja. Zato pamet u glavu i prihvatite činjenicu da je Kosovo nezavisna država i da ima pravo na uspostavu suvereniteta na cijeloj svojoj teritoriji.

Pantagruel

pre 12 godina

Згодан тренутак да се укаже на чињеницу да хрватска војска развија транспортне хеликоптере као сегмент ратног ваздухопловства који уступа партнерима у мировним мисијама. Од тога остварује и зараду и политичке поене, али јача капацитете за сопствену одбрану (или интервенцију у Босни), уколико јој затреба, без да побуђује ичије подозрење. Тако то ради држава која мисли унапред. А шта радимо ми? Хрватске оружане снаге данас имају 24 тешка транспортна хеликоптера (што Ми-8, што Ми-17), а Војска Србије само три. Не претерујем. Проверите податак на званичном сајту ВС. За то није крив министар одбране ни Генералштаб, него онај ко одлучује у шта ће се усмерити новац. Срамота и страхота. У једном тренутку наша војска би могла хеликоптерски да транспортује само два вода војника, у та три хеликоптера, под условом да ни један није одвојен за санитет.

Hrvat

pre 12 godina

"Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja."

Ali odmah svi znaju da je pucano i da su pucali srbi?????

Kako???
(jedina solucija revolucija, 27. jul 2011 19:50)
Tako što su zemaljske snage KFOR-a sa zemlje primjetile otvaranje vatre po hrvatskom KFOR helikopteru. Jednosatvno da ne može jednostavnije.

kruno

pre 12 godina

Hrvatski vojnici idu na kosovo ne zato da bi provocirali neg zato jer su članica NATO saveza i kao takvi su dužni otići, a mi koji idemo mi idemo radi dobre love a ne zato da bi gledao srbe i albance dosta mi vas je bilo u jugi

Nemanja

pre 12 godina

Meni samo nije jasno jedno, Piloti nisu primetili da je na njih pucano, nema ostecenja na letelicama, ali se ipak zna da je pucano na njih ?!?! kako? Kad se pucanje cuje sporadicno na svakih sat vremena?!?

Uhr

pre 12 godina

Nitko nije spominjao da su vojnici RH prijavili napad. Lijepo vam pisu novine da su kopnene snage KFOR-a prijavile navodni napad, a da hrvatske posade zrakomlata nisu primjetila nikakve incidente...
A sto se tice hrvatske prisutnosti u KFOR misiji, to nema veze s hrvatsko-srpskim odnosima vec s UN-om, Vijecem sigurnosti, i/ili NATO savezom, te eventualno EU interesima stabilnosti regija u Europi... Al´sto se cudim, vas antagonizam ka nama, Hrvatima je vec tradicija...
Usput; eto vam i navod iz medija:
"Večernji list" na portalu piše da su vatru iz pešadijskog oružja u zoni leta dva helikoptera, kao i prilikom njihovog sletanja na severu Kosova primetile i dojavile zemaljske snage Kfora.


U svakom slucaju, dao Bog da nikto ne nastrada i da se situacija sto prije popravi na dobrobit vecine.
Svako dobro, i zivjeli!

Eli

pre 12 godina

Tako su i oni pucali na helikoptere JNA koji su prevozili hranu i vodu za opkoljene kasarne.

Hrvati, nemate šta da tražite na Kosovu. Bolje idite, zbog vaše sigurnosti.

Zmaj sa Homolja

pre 12 godina

Sta Hrvati rade na Kosovu Metohiji? Alo bre! Jel svi koji treba uzeli ovih dana terapiju? Zmajevi dali uzbunu 3 stepena (ima ih 5) i formiraju pancir diviziju. Bez oruzja. Za mirovnu misiju!!

amarko

pre 12 godina

kako su oni,Kforovci provalili da su Srbi pucali na njih,neki specijalni balisticki nalazi na osnovu nacionalnosti,ne razumem,kome ide ova pucnjava u korist,dosta da nam uvaljuju macku u dzaku,dokle vise!!

Promatrač

pre 12 godina

Ovo nije pametan potez tko god da je pucao na Hrvatski helikopter. Ti koji su pucali moraju znati da su pucali na NATO.... Svaki sukob sa KAFORom je izravan sukob za NATOm. Tko ima snage za to pitam se?

bačvanin

pre 12 godina

Samo prisustvo hrvatskih vojnih helikoptera na teritoriji Srbije (jer KiM je još uvek deo Srbije za najveći deo sveta), je samo po sebi žestoka provokacija Srba i Srbije!
A kamoli kada prevozi kosovske policajce na osetljivo mesto!
Stvarno ne znam šta ste očekivali, jer sve ovo što se dešava potpuno očigledno ima jedini cilj da na sve načine izprovocira reakciju Srba!
U čemu na žalost uspevaju!

Heh

pre 12 godina

E moji dragi Srbi. Jedno je inatiti se Albancima, ali ovo je vec pucanj na NATO. Nemaju Hrvati veze sa time. Oni samo zapovedi izvrsavaju.
Opet ce Albanci da vas pobede. Juce jedan mrtav specijalac, danas pucate po helikopteru clanice NATO saveza. Nista niste naucili iz 90tih (rat se vecinom dobija preko medija danas), a i velika vecina komentatora ovde.

fred

pre 12 godina

Ironija balkanske tragedije se nastavlja...

Kome je uopšte palo na pamet da na Kosovo šalje Hrvatske vojnike? Zar niko ko o tome odlučuje nije čuo da su Srbi i Hrvati nedavno ratovali?

Lala

pre 12 godina

E tako, sada neka vas UN zvizne po ušima i pošalje tenkove da razjuri te "jadne ugrožene srbe" koji pucaju po KFOR-u koji je tamo da vas štiti!

Dosta više srbovanja i pucnjave uz glumljenje žrtvi i nevinašaca!

Marko

pre 12 godina

Hrvati provociraju ? Ne znam tko ima toliko drskosti to napisati. Hrvati sudjeluju kao clan Nato saveza po raznim misijama tako i na Kosovu. Ne prave okolo probleme i puskaraju po drzavama.

A vama bi preporucio da vise postanete drzava i prestanete sa puskaranjima. Dosta je bilo.
Prikljucite se vise normalnom svjetu i sudjelujte za promjenu, stalno samo problemi iz Srbije stizu...
I onda vam uvijek drugi krivi...

Omorac

pre 12 godina

Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja.
------------

Odakle im onda ideja da je na njih pucano?

Ne racunajte na mene

pre 12 godina

Nenaoruzani narod... Znaci pucaju... Svi oni koji tvrde da su Albanci ubili svog policajca, ne morate dalje da razmisljate. Nisu.

zemun_grad

pre 12 godina

Njihovo prisustvo je klasicna provokacija izvedena najverovatnije na njihovu inicijativu, prema tome mogu da budu srecni sto nije bilo i veceg incidenta.

neko iz mase

pre 12 godina

Hrvati u saradnji sa Pristinom provociraju! Sta su drugo ocekivali? Samo prisustvo hrvatskih vojnika na Kosovu i Metohiji je provokacija da bi mogli pokazati Srbiji srednji prst!

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

"Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja."

Ali odmah svi znaju da je pucano i da su pucali srbi?????

Kako???

neko iz mase

pre 12 godina

Hrvati u saradnji sa Pristinom provociraju! Sta su drugo ocekivali? Samo prisustvo hrvatskih vojnika na Kosovu i Metohiji je provokacija da bi mogli pokazati Srbiji srednji prst!

Omorac

pre 12 godina

Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja.
------------

Odakle im onda ideja da je na njih pucano?

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

"Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja."

Ali odmah svi znaju da je pucano i da su pucali srbi?????

Kako???

zemun_grad

pre 12 godina

Njihovo prisustvo je klasicna provokacija izvedena najverovatnije na njihovu inicijativu, prema tome mogu da budu srecni sto nije bilo i veceg incidenta.

Marko

pre 12 godina

Hrvati provociraju ? Ne znam tko ima toliko drskosti to napisati. Hrvati sudjeluju kao clan Nato saveza po raznim misijama tako i na Kosovu. Ne prave okolo probleme i puskaraju po drzavama.

A vama bi preporucio da vise postanete drzava i prestanete sa puskaranjima. Dosta je bilo.
Prikljucite se vise normalnom svjetu i sudjelujte za promjenu, stalno samo problemi iz Srbije stizu...
I onda vam uvijek drugi krivi...

Heh

pre 12 godina

E moji dragi Srbi. Jedno je inatiti se Albancima, ali ovo je vec pucanj na NATO. Nemaju Hrvati veze sa time. Oni samo zapovedi izvrsavaju.
Opet ce Albanci da vas pobede. Juce jedan mrtav specijalac, danas pucate po helikopteru clanice NATO saveza. Nista niste naucili iz 90tih (rat se vecinom dobija preko medija danas), a i velika vecina komentatora ovde.

Lala

pre 12 godina

E tako, sada neka vas UN zvizne po ušima i pošalje tenkove da razjuri te "jadne ugrožene srbe" koji pucaju po KFOR-u koji je tamo da vas štiti!

Dosta više srbovanja i pucnjave uz glumljenje žrtvi i nevinašaca!

Ne racunajte na mene

pre 12 godina

Nenaoruzani narod... Znaci pucaju... Svi oni koji tvrde da su Albanci ubili svog policajca, ne morate dalje da razmisljate. Nisu.

Nemanja

pre 12 godina

Meni samo nije jasno jedno, Piloti nisu primetili da je na njih pucano, nema ostecenja na letelicama, ali se ipak zna da je pucano na njih ?!?! kako? Kad se pucanje cuje sporadicno na svakih sat vremena?!?

Promatrač

pre 12 godina

Ovo nije pametan potez tko god da je pucao na Hrvatski helikopter. Ti koji su pucali moraju znati da su pucali na NATO.... Svaki sukob sa KAFORom je izravan sukob za NATOm. Tko ima snage za to pitam se?

mlekadzija

pre 12 godina

Na dva helikoptera Kfora sa zemlje su pucali kosovski Srbi, navela je Hrvatska radio-televizija (HRT) na svom portalu.

Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja.

PAMETNOM DOSTA... posle ove dve recenice. I nije helikorpter nego zrakomlat!!!

bačvanin

pre 12 godina

Ma braćo Srbi to vam malo vraćamo za Vukovar, Dubrovnik, Škabrnju, Kijevo...
(bender, 27. jul 2011 20:34)

Pa zar nam to niste već vratili u "Oluji" - znate to je onaj "udruženi zločinački pothvat"!
Ili vam nije bilo dosta pa želite još malo?

Hrvat

pre 12 godina

"Braća" Hrvati su "braćo" Srbi u NATO savezu i u sastavu snaga UN-a djeluju u mirovnoj misji na Kosovu. Otvaranje paljbe na hrvatski helikopter je otvaranje vatre na snage bezbjednosti UN-a i NATO. To je čisto igranje vatrom. Srećom helikopter nije pogođen ali nastavili se pucati po snagama bezbjednosti bit će velikog belaja. Zato pamet u glavu i prihvatite činjenicu da je Kosovo nezavisna država i da ima pravo na uspostavu suvereniteta na cijeloj svojoj teritoriji.

Eli

pre 12 godina

Tako su i oni pucali na helikoptere JNA koji su prevozili hranu i vodu za opkoljene kasarne.

Hrvati, nemate šta da tražite na Kosovu. Bolje idite, zbog vaše sigurnosti.

Hrvat

pre 12 godina

"Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja."

Ali odmah svi znaju da je pucano i da su pucali srbi?????

Kako???
(jedina solucija revolucija, 27. jul 2011 19:50)
Tako što su zemaljske snage KFOR-a sa zemlje primjetile otvaranje vatre po hrvatskom KFOR helikopteru. Jednosatvno da ne može jednostavnije.

Dule NS

pre 12 godina

@(Marko, 27. jul 2011 19:56)

E Marko, Marko, pa ne stižu problemi iz Srbije već sa tog vašeg Kosova koje ste priznali i koje podržavate! Priština je provocirala Srbe, a Srbi reaguju.... kakve to ima veze sa Srbijom? Srbiji sigurno ne trebaju ovi problemi u ovim trenucima kada ide ka EU, ali zato trebaju Prištini iz mnogo razloga - ali da bi to shvatili morate biti pošteni! Što je očito malo teže!
...Svaki problem koji se desi vi smestite u Srbiju - ili pak možda smatrate da je kosovo deo Srbije?
-Stavite i Libiju u Srbiju - što da ne, a možete i nuklearku u Fukušimi da smestite u Srbiju i da onda opet kažete da je vreme da postanemo normalna država i da ne pravimo stalno probleme!
Kompleksi, eh ti kompleksi....

kruno

pre 12 godina

Hrvatski vojnici idu na kosovo ne zato da bi provocirali neg zato jer su članica NATO saveza i kao takvi su dužni otići, a mi koji idemo mi idemo radi dobre love a ne zato da bi gledao srbe i albance dosta mi vas je bilo u jugi

mario

pre 12 godina

Pa kako možete tako nedavno su vam predsjednika vozili,a vi sada pucate po njima.
I shvatite više Hrvatska je članica NATO-a,pa je kao članica i prihvatila neke obaveze u misiji KFOR kao i u misiji ISAF.
Naravno ako je pucano na njih samo zato što su iz Hrvatske i da se isprovocira hrvate griješite ovime ste samo isprovocirali NATO.
I dajte više prekinite dvadeset godina je Srbija glavni faktor nestabilnosti jugoistočne Evrope ima ovdje naroda kojemu je više pun kufer vašeg zveckanja oružjem,barikadama,balvanima.
Naravno opet igra sudbine nije 1991 ali je 2011

Toni Cicareli

pre 12 godina

hrvat sam i kazem vam da u hrvatskoj malo tko i zna da su nasi vojnici na kosovu.to smo morali odraditi po duznosti kao clanica NATO-a.jesmo clanica, ali smo presitni i kukavni da bi netko mario za nas i nase komplekse, cak i da zelimo napakostiti srbiji. mislim da to vrijedi i za vas.zato pamet u glavu i ne dajte da se mladost truje kojekakvim glupostima.dosta je bilo patnje.

Pantagruel

pre 12 godina

Згодан тренутак да се укаже на чињеницу да хрватска војска развија транспортне хеликоптере као сегмент ратног ваздухопловства који уступа партнерима у мировним мисијама. Од тога остварује и зараду и политичке поене, али јача капацитете за сопствену одбрану (или интервенцију у Босни), уколико јој затреба, без да побуђује ичије подозрење. Тако то ради држава која мисли унапред. А шта радимо ми? Хрватске оружане снаге данас имају 24 тешка транспортна хеликоптера (што Ми-8, што Ми-17), а Војска Србије само три. Не претерујем. Проверите податак на званичном сајту ВС. За то није крив министар одбране ни Генералштаб, него онај ко одлучује у шта ће се усмерити новац. Срамота и страхота. У једном тренутку наша војска би могла хеликоптерски да транспортује само два вода војника, у та три хеликоптера, под условом да ни један није одвојен за санитет.

Uhr

pre 12 godina

Nitko nije spominjao da su vojnici RH prijavili napad. Lijepo vam pisu novine da su kopnene snage KFOR-a prijavile navodni napad, a da hrvatske posade zrakomlata nisu primjetila nikakve incidente...
A sto se tice hrvatske prisutnosti u KFOR misiji, to nema veze s hrvatsko-srpskim odnosima vec s UN-om, Vijecem sigurnosti, i/ili NATO savezom, te eventualno EU interesima stabilnosti regija u Europi... Al´sto se cudim, vas antagonizam ka nama, Hrvatima je vec tradicija...
Usput; eto vam i navod iz medija:
"Večernji list" na portalu piše da su vatru iz pešadijskog oružja u zoni leta dva helikoptera, kao i prilikom njihovog sletanja na severu Kosova primetile i dojavile zemaljske snage Kfora.


U svakom slucaju, dao Bog da nikto ne nastrada i da se situacija sto prije popravi na dobrobit vecine.
Svako dobro, i zivjeli!

bačvanin

pre 12 godina

Samo prisustvo hrvatskih vojnih helikoptera na teritoriji Srbije (jer KiM je još uvek deo Srbije za najveći deo sveta), je samo po sebi žestoka provokacija Srba i Srbije!
A kamoli kada prevozi kosovske policajce na osetljivo mesto!
Stvarno ne znam šta ste očekivali, jer sve ovo što se dešava potpuno očigledno ima jedini cilj da na sve načine izprovocira reakciju Srba!
U čemu na žalost uspevaju!

fred

pre 12 godina

Ironija balkanske tragedije se nastavlja...

Kome je uopšte palo na pamet da na Kosovo šalje Hrvatske vojnike? Zar niko ko o tome odlučuje nije čuo da su Srbi i Hrvati nedavno ratovali?

q

pre 12 godina

PUCNJI NA NATO...

Pa Al Kaida puca svaki dan na njih.


Da ne pominjem da su 2003. tokom pogroma nad Srbima, Albanski teroristi ubili nekoliko Norveskih pripadnika KFOR-a. Pa nikom nista.

Velimir Dedic

pre 12 godina

Dobro je što se konačno saznalo ono što elementarno obavešteni odavno znaju: oružane snage Hrvatske aktivno, zlonamerno, drsko i krajnje podlo učestvuju u okupaciji dela teritorije naše zemlje.

amarko

pre 12 godina

kako su oni,Kforovci provalili da su Srbi pucali na njih,neki specijalni balisticki nalazi na osnovu nacionalnosti,ne razumem,kome ide ova pucnjava u korist,dosta da nam uvaljuju macku u dzaku,dokle vise!!

Zmaj sa Homolja

pre 12 godina

Sta Hrvati rade na Kosovu Metohiji? Alo bre! Jel svi koji treba uzeli ovih dana terapiju? Zmajevi dali uzbunu 3 stepena (ima ih 5) i formiraju pancir diviziju. Bez oruzja. Za mirovnu misiju!!

EU PM...

pre 12 godina

Ironija balkanske tragedije se nastavlja...

Kome je uopšte palo na pamet da na Kosovo šalje Hrvatske vojnike? Zar niko ko o tome odlučuje nije čuo da su Srbi i Hrvati nedavno ratovali?
(fred, 27. jul 2011 20:34)

Pa baš zato! Hrvati su idealni partner NATO pakta na Kosovu jer znaju da njihova "ljubav" prema Srbima ne poznaje granice, a to dokazuju i mnogi komentari naše "braće" ovde i na ovom mestu. Tu "ljubav" su "braća" Hrvati toliko puta već dokazali, toliko dobro da treba na njih da se ugledamo ako hoćemo u EU. Teško da bilo koji drugi vojnici mogu biti toliko pouzdani. Za to vreme naravno jedini loši momci na Balkanu su bili i ostaće Srbi. A sad se upravo još jedna sezona lova...

Lala

pre 12 godina

E tako, sada neka vas UN zvizne po ušima i pošalje tenkove da razjuri te "jadne ugrožene srbe" koji pucaju po KFOR-u koji je tamo da vas štiti!

Dosta više srbovanja i pucnjave uz glumljenje žrtvi i nevinašaca!

Marko

pre 12 godina

Hrvati provociraju ? Ne znam tko ima toliko drskosti to napisati. Hrvati sudjeluju kao clan Nato saveza po raznim misijama tako i na Kosovu. Ne prave okolo probleme i puskaraju po drzavama.

A vama bi preporucio da vise postanete drzava i prestanete sa puskaranjima. Dosta je bilo.
Prikljucite se vise normalnom svjetu i sudjelujte za promjenu, stalno samo problemi iz Srbije stizu...
I onda vam uvijek drugi krivi...

Ne racunajte na mene

pre 12 godina

Nenaoruzani narod... Znaci pucaju... Svi oni koji tvrde da su Albanci ubili svog policajca, ne morate dalje da razmisljate. Nisu.

neko iz mase

pre 12 godina

Hrvati u saradnji sa Pristinom provociraju! Sta su drugo ocekivali? Samo prisustvo hrvatskih vojnika na Kosovu i Metohiji je provokacija da bi mogli pokazati Srbiji srednji prst!

Heh

pre 12 godina

E moji dragi Srbi. Jedno je inatiti se Albancima, ali ovo je vec pucanj na NATO. Nemaju Hrvati veze sa time. Oni samo zapovedi izvrsavaju.
Opet ce Albanci da vas pobede. Juce jedan mrtav specijalac, danas pucate po helikopteru clanice NATO saveza. Nista niste naucili iz 90tih (rat se vecinom dobija preko medija danas), a i velika vecina komentatora ovde.

Promatrač

pre 12 godina

Ovo nije pametan potez tko god da je pucao na Hrvatski helikopter. Ti koji su pucali moraju znati da su pucali na NATO.... Svaki sukob sa KAFORom je izravan sukob za NATOm. Tko ima snage za to pitam se?

zemun_grad

pre 12 godina

Njihovo prisustvo je klasicna provokacija izvedena najverovatnije na njihovu inicijativu, prema tome mogu da budu srecni sto nije bilo i veceg incidenta.

Hrvat

pre 12 godina

"Braća" Hrvati su "braćo" Srbi u NATO savezu i u sastavu snaga UN-a djeluju u mirovnoj misji na Kosovu. Otvaranje paljbe na hrvatski helikopter je otvaranje vatre na snage bezbjednosti UN-a i NATO. To je čisto igranje vatrom. Srećom helikopter nije pogođen ali nastavili se pucati po snagama bezbjednosti bit će velikog belaja. Zato pamet u glavu i prihvatite činjenicu da je Kosovo nezavisna država i da ima pravo na uspostavu suvereniteta na cijeloj svojoj teritoriji.

Omorac

pre 12 godina

Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja.
------------

Odakle im onda ideja da je na njih pucano?

mario

pre 12 godina

Pa kako možete tako nedavno su vam predsjednika vozili,a vi sada pucate po njima.
I shvatite više Hrvatska je članica NATO-a,pa je kao članica i prihvatila neke obaveze u misiji KFOR kao i u misiji ISAF.
Naravno ako je pucano na njih samo zato što su iz Hrvatske i da se isprovocira hrvate griješite ovime ste samo isprovocirali NATO.
I dajte više prekinite dvadeset godina je Srbija glavni faktor nestabilnosti jugoistočne Evrope ima ovdje naroda kojemu je više pun kufer vašeg zveckanja oružjem,barikadama,balvanima.
Naravno opet igra sudbine nije 1991 ali je 2011

Eli

pre 12 godina

Tako su i oni pucali na helikoptere JNA koji su prevozili hranu i vodu za opkoljene kasarne.

Hrvati, nemate šta da tražite na Kosovu. Bolje idite, zbog vaše sigurnosti.

kruno

pre 12 godina

Hrvatski vojnici idu na kosovo ne zato da bi provocirali neg zato jer su članica NATO saveza i kao takvi su dužni otići, a mi koji idemo mi idemo radi dobre love a ne zato da bi gledao srbe i albance dosta mi vas je bilo u jugi

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

"Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja."

Ali odmah svi znaju da je pucano i da su pucali srbi?????

Kako???

Dule NS

pre 12 godina

@(Marko, 27. jul 2011 19:56)

E Marko, Marko, pa ne stižu problemi iz Srbije već sa tog vašeg Kosova koje ste priznali i koje podržavate! Priština je provocirala Srbe, a Srbi reaguju.... kakve to ima veze sa Srbijom? Srbiji sigurno ne trebaju ovi problemi u ovim trenucima kada ide ka EU, ali zato trebaju Prištini iz mnogo razloga - ali da bi to shvatili morate biti pošteni! Što je očito malo teže!
...Svaki problem koji se desi vi smestite u Srbiju - ili pak možda smatrate da je kosovo deo Srbije?
-Stavite i Libiju u Srbiju - što da ne, a možete i nuklearku u Fukušimi da smestite u Srbiju i da onda opet kažete da je vreme da postanemo normalna država i da ne pravimo stalno probleme!
Kompleksi, eh ti kompleksi....

bačvanin

pre 12 godina

Ma braćo Srbi to vam malo vraćamo za Vukovar, Dubrovnik, Škabrnju, Kijevo...
(bender, 27. jul 2011 20:34)

Pa zar nam to niste već vratili u "Oluji" - znate to je onaj "udruženi zločinački pothvat"!
Ili vam nije bilo dosta pa želite još malo?

bačvanin

pre 12 godina

Samo prisustvo hrvatskih vojnih helikoptera na teritoriji Srbije (jer KiM je još uvek deo Srbije za najveći deo sveta), je samo po sebi žestoka provokacija Srba i Srbije!
A kamoli kada prevozi kosovske policajce na osetljivo mesto!
Stvarno ne znam šta ste očekivali, jer sve ovo što se dešava potpuno očigledno ima jedini cilj da na sve načine izprovocira reakciju Srba!
U čemu na žalost uspevaju!

Hrvat

pre 12 godina

"Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja."

Ali odmah svi znaju da je pucano i da su pucali srbi?????

Kako???
(jedina solucija revolucija, 27. jul 2011 19:50)
Tako što su zemaljske snage KFOR-a sa zemlje primjetile otvaranje vatre po hrvatskom KFOR helikopteru. Jednosatvno da ne može jednostavnije.

Velimir Dedic

pre 12 godina

Dobro je što se konačno saznalo ono što elementarno obavešteni odavno znaju: oružane snage Hrvatske aktivno, zlonamerno, drsko i krajnje podlo učestvuju u okupaciji dela teritorije naše zemlje.

mlekadzija

pre 12 godina

Na dva helikoptera Kfora sa zemlje su pucali kosovski Srbi, navela je Hrvatska radio-televizija (HRT) na svom portalu.

Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja.

PAMETNOM DOSTA... posle ove dve recenice. I nije helikorpter nego zrakomlat!!!

fred

pre 12 godina

Ironija balkanske tragedije se nastavlja...

Kome je uopšte palo na pamet da na Kosovo šalje Hrvatske vojnike? Zar niko ko o tome odlučuje nije čuo da su Srbi i Hrvati nedavno ratovali?

Nemanja

pre 12 godina

Meni samo nije jasno jedno, Piloti nisu primetili da je na njih pucano, nema ostecenja na letelicama, ali se ipak zna da je pucano na njih ?!?! kako? Kad se pucanje cuje sporadicno na svakih sat vremena?!?

Zmaj sa Homolja

pre 12 godina

Sta Hrvati rade na Kosovu Metohiji? Alo bre! Jel svi koji treba uzeli ovih dana terapiju? Zmajevi dali uzbunu 3 stepena (ima ih 5) i formiraju pancir diviziju. Bez oruzja. Za mirovnu misiju!!

Toni Cicareli

pre 12 godina

hrvat sam i kazem vam da u hrvatskoj malo tko i zna da su nasi vojnici na kosovu.to smo morali odraditi po duznosti kao clanica NATO-a.jesmo clanica, ali smo presitni i kukavni da bi netko mario za nas i nase komplekse, cak i da zelimo napakostiti srbiji. mislim da to vrijedi i za vas.zato pamet u glavu i ne dajte da se mladost truje kojekakvim glupostima.dosta je bilo patnje.

amarko

pre 12 godina

kako su oni,Kforovci provalili da su Srbi pucali na njih,neki specijalni balisticki nalazi na osnovu nacionalnosti,ne razumem,kome ide ova pucnjava u korist,dosta da nam uvaljuju macku u dzaku,dokle vise!!

q

pre 12 godina

PUCNJI NA NATO...

Pa Al Kaida puca svaki dan na njih.


Da ne pominjem da su 2003. tokom pogroma nad Srbima, Albanski teroristi ubili nekoliko Norveskih pripadnika KFOR-a. Pa nikom nista.

Uhr

pre 12 godina

Nitko nije spominjao da su vojnici RH prijavili napad. Lijepo vam pisu novine da su kopnene snage KFOR-a prijavile navodni napad, a da hrvatske posade zrakomlata nisu primjetila nikakve incidente...
A sto se tice hrvatske prisutnosti u KFOR misiji, to nema veze s hrvatsko-srpskim odnosima vec s UN-om, Vijecem sigurnosti, i/ili NATO savezom, te eventualno EU interesima stabilnosti regija u Europi... Al´sto se cudim, vas antagonizam ka nama, Hrvatima je vec tradicija...
Usput; eto vam i navod iz medija:
"Večernji list" na portalu piše da su vatru iz pešadijskog oružja u zoni leta dva helikoptera, kao i prilikom njihovog sletanja na severu Kosova primetile i dojavile zemaljske snage Kfora.


U svakom slucaju, dao Bog da nikto ne nastrada i da se situacija sto prije popravi na dobrobit vecine.
Svako dobro, i zivjeli!

Pantagruel

pre 12 godina

Згодан тренутак да се укаже на чињеницу да хрватска војска развија транспортне хеликоптере као сегмент ратног ваздухопловства који уступа партнерима у мировним мисијама. Од тога остварује и зараду и политичке поене, али јача капацитете за сопствену одбрану (или интервенцију у Босни), уколико јој затреба, без да побуђује ичије подозрење. Тако то ради држава која мисли унапред. А шта радимо ми? Хрватске оружане снаге данас имају 24 тешка транспортна хеликоптера (што Ми-8, што Ми-17), а Војска Србије само три. Не претерујем. Проверите податак на званичном сајту ВС. За то није крив министар одбране ни Генералштаб, него онај ко одлучује у шта ће се усмерити новац. Срамота и страхота. У једном тренутку наша војска би могла хеликоптерски да транспортује само два вода војника, у та три хеликоптера, под условом да ни један није одвојен за санитет.

EU PM...

pre 12 godina

Ironija balkanske tragedije se nastavlja...

Kome je uopšte palo na pamet da na Kosovo šalje Hrvatske vojnike? Zar niko ko o tome odlučuje nije čuo da su Srbi i Hrvati nedavno ratovali?
(fred, 27. jul 2011 20:34)

Pa baš zato! Hrvati su idealni partner NATO pakta na Kosovu jer znaju da njihova "ljubav" prema Srbima ne poznaje granice, a to dokazuju i mnogi komentari naše "braće" ovde i na ovom mestu. Tu "ljubav" su "braća" Hrvati toliko puta već dokazali, toliko dobro da treba na njih da se ugledamo ako hoćemo u EU. Teško da bilo koji drugi vojnici mogu biti toliko pouzdani. Za to vreme naravno jedini loši momci na Balkanu su bili i ostaće Srbi. A sad se upravo još jedna sezona lova...