Umesto Fejta Đentilini

Nadgledanje nezavisnosti Kosova zavisi od napretka koji vlada Kosova i Međunarodna civilna kancelarija postignu u primeni Ahtisarijevog plana, kaže Piter Fejt.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2011.

11:03

Default images

Šef Međunarodne civilne kancelarije i izaslanik EU na Kosovu je to izjavio u razgovoru s premijerom Kosova Hašimom Tačijem, na kraju svog mandata u Prištini.

RTK i Klan Kosova izvestili su da je za privremenog specijalnog izaslanika EU na Kosovu imenovan italijanski diplomata Fernando Đentilini.

Kako danas prenose prištinski mediji, Fejt je izjavio da Ahtisarijev plan treba da se sprovede na celoj teritoriji Kosova.

Tači i Fejt su se saglasili da treba nastaviti izgradnju institucija na Kosovu, kako bi nadgledana nezavisnost mogla biti okončana.

Fejt je rekao i da će Međunarodna kancelarija biti posvećena jačanju institucija Kosova i nastojati da nezavisnost Kosova priznaju i one zemlje koje to nisu učinile do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: