"Fijat": U Srbiji po planu

Generalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis izjavio je da ta kompanija nije pravila nikakve izmene u planovima vezanim za Srbiju.

Izvor: B92

Subota, 05.03.2011.

11:56

Default images

De Filipis je u izjavi agenciji Tanjug rekao da “Fijat“ svoje poslovanje u Srbiji nastavlja u skladu sa utvrđenim rasporedom aktivnosti.

On je precizirao da bi postavljanje nove opreme trebalo da počne od sledećeg meseca, a izbacivanje prvog probnog vozila (novog modela) očekuje se do kraja ove godine.

De Filipis je istakao da je poslovna klima u Srbiji pozitivna za sve investitore i dodao da ne očekuje da će biti značajnijih promena u generalnoj politici.

Vlada Srbije i italijanski "Fijat" su u septembru 2008. godine potpisali strateški ugovor o zajedničkom ulaganju u "Zastavu", u ukupnoj vrednosti od oko 950 miliona evra.

Ugovorom je predviđena proizvodnja potpuno novog modela A ili B klase u Kragujevcu i investicije od oko 800 miliona evra.

Četiri meseca kasnije u Torinu je potpisan još jedan ugovor, kojim je dogovoreno da u pogonima "Zastave", u međuvremenu, počne montaža "punta".

Novi model "Fijata" bi prema najavama trebalo da počne da se proizvodi do kraja ove godine.

U toku je renoviranje fabrike u kojoj će biti instalirana nova oprema. Kapacitet fabrike će biti od oko 200.000 automobila, koji će prvenstveno ići za izvoz.

Ugovorom je precizirano da u novoj zajedničkoj kompaniji "Fijat" ima 67 odsto vlasništva, a Vlada Srbije 33 odsto, kao i da ta kompanija preuzima imovinu fabrike "Zastava" u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: