Uhapšen po poternici iz Srbije

U BiH uhapšen hrvatski državljanin Tihomir Purda iz Vukovara, za kojim je srpsko pravosuđe raspisalo poternicu po optužbama za ratne zločine.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.01.2011.

19:01

Default images

Kako je rekla portparolka Suda BiH Selma Hadžić, Purdi je sud odredio pritvor do 18 dana i u tom roku Srbija treba da dostavi eventualni zahtev za izručenje i dokumentaciju.

Prema njenim rečima, nema prepreka za izručenje Purde Srbiji, s obzirom na to da on nije državljanin BiH.

Hapšenje Purde je izvršeno na osnovu Interpolove poternice, zbog sumnje da je počinio krivično delo "ratnog zločina protiv nemoćnih i ranjenih osoba", a ekstradicioni pritvor koji propisuje Sud BiH u ovakvim slučajevima može trajati najviše 30 dana.

Granična policija BiH je ranije danas navela da je hrvatski državljanin, čiji identitet nije naveden, uhapšen juče na graničnom prelazu Orašje, kada je u BiH pokušao da uđe kao saputnik u putničkom automobilu.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija potvrdilo je da je Purda predat sudskoj policiji BiH i da za sada nije tražio konzularnu pomoć, navela je Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: