Tadić: Srbija najbolja za ulaganje

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je američke poslovne ljude da investiraju u Srbiju, jer im to otvara pristup tržištu od milijardu ljudi.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 22.09.2010.

20:16

Default images

Predsednik Tadić obratio se američkim investitorima u njujorškom Harvard klubu.

"Želim da izađete iz ove sobe sa saznanjem da Srbija iskreno pozdravlja američke investicije. Mi vidimo SAD kao strateško-ekonomskog partnera, a sebe kao geoekonomsku sponu između zapadne i jugoistočne Evrope, Bliskog istoka, severne Afrike i centralne Azije", rekao je Tadić.

"Kada razmišljate o Srbiji, o novoj Srbiji, evo o čemu želim da razmišljate. Srbija je politički, ekonomski i intelektualni centar jugoistočne Evrope. Mi smo izlaz na neka od najuzbudljivih rastućih tržišta na planeti", naglasio je Tadić.

Mi smo dinamična, politički stabilna i ekonomski ambiciozna zemlja, spremna da učini sve što je potrebno da izaberete Srbiju kao mesto na kojem ćete investirati, rekao je on.

"Dozvolite da vam kažem veoma jednostavno: više smo nego spremni za vas i vaš dolazak u Srbiju i učinićemo sve da privučemo vaše investicije", rekao je Tadić.

Fajnenšl tajms je nazvao Beograd gradom budućnosti, dok je Njujork tajms pisao o noćnom životu u Beogradu kao najboljem u Evropi.

OECD je pre par nedelja ocenio investicionu klimu u Srbiji kao jednu od najatraktivnijih u jugoistočnoj Evropi.

Na simpozijumu "Putevi prosperiteta" u Harvard klubu u Njujorku prisutni su bili predstavnici Boinga, Dženeral elektrika, Hjulit pakarda, Intel Aj Bi Ema, Džonson i Džonson, Majkrosofta, Hajata, Hiltona i Meriota.

Izlaganje srpskog predsednika i skup snimale su američke nacionalne TV stanice Foks i CNBC.

Opširnije čitajte na našoj stranici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: