Kontrolori leta odustali od štrajka

Grčki kontrolori letenja neće od subote štrajkovati pošto su postigli kompromis sa Ministarstvom infrastrukture, transporta i veza.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2010.

14:32

Default images

Postignut je dogovor da dve strane nastave pregovore kako bi razmotrili neke tačke nacrta zakona koje je ranije objavila Vlada.

Grčki kontrolori letenja juče su nastavili prethodnog dana započeti štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada, a u znak protesta zbog vladinih mera štednje.

Dvodnevni štrajk kontrolora letenja uznemirio je na hiljade turista koji su nameravali da avionom dođu na letovanje u Grčkoj.

Dosadašnji štrajk grčkih kontrolora leta uz poštovanje minimuma procesa rada poremetio je više stotina letova, više od deset letova je otkazano, a uz kašnjenje je obavljeno više od 300 letova, javila je ranije agencija Rojters.

Kontrolori letenja zahtevaju više radnih mesta i plaćanje prekovremenog rada, a protive se planu reformi za reorganizovanje sektora civilne avijacije.

Kontrolori letenja su se ranije uzdržavali od štrajkova i samo su, povremeno na po nekoliko sati, obustavljali rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: