Mišković tužio Milku Forcan

Predsednik “Delta holdinga” Miroslav Mišković podneo krivičnu prijavu protiv svoje doskorašnje saradnice Milke Forcan, prenose mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 18.07.2010.

12:02

Default images

Najpoznatiji srpski tajkun tužio je svoju doskorašnju saradnicu zbog neraščišćenih vlasničkih odnosa u “Delta Maksiju”, ali i poslovnih poteza koje je ona povukla u ”Jugohemiji“.

Nekoliko beogradskih dnevnih novina objavilo je informaciju da je Mišković podneo tužbu Prvom osnovnom tužilaštvu, ali i da će mu Forcanova uzvratiti istom merom.

Informacije o tužbi danas nije bilo moguće proveriti u tužilaštvu.

Vlasnički odnosi u zajedničkim firmama Miroslava Miškovića i Milke Forcan i članova njene porodice doveli su do raspada ovog pozantog poslovnog tandema u Srbiji.

Dva meseca nakon što je Milka Forcan okrenula leđa Miroslavu Miškoviću i napustila ”Delta holding“, njen doskorašnji šef presavio je tabak i obratio se tužilaštvu.

Kako pišu mediji, Miroslav Mišković želeo je da proda kompletan “Delta Maksi” Belgijancima, ali Milka Forcan i njena sestra Smiljka Mileusnić-Adžić, koje imaju deonice u tom preduzeću, na to nisu pristale zbog neslaganja oko međusobnog vlasničkog udela.

Razlog za tužbu, kako pišu mediji, je to što je Forcanova u drugu kompaniju prenela deo nekretnina ”Jugohemije“, preduzeća u kome je ona na čelu upravnog odbora, a njena sestra generalna direktorka.

U kompaniji Miroslava Miškovića danas nisu bili dostupni za komentar. U advokatskoj kancelariji Ilije Dražića, jednog od pravnih zastupnika “Delta Holdinga” naišli smo na zid ćutanja.

S druge strane, Milka Forcan saopštila je redakciji B92 da razume intersovanje javnosti, ali da za sada ne bi komentarisala priču o tužbama. Prema njenim rečima, u ovom trenutku treba pustiti advokate da rade svoj posao.

Da u najvećoj srpskoj kompaniji sve nije kako treba široj javnosti bilo je jasno pre dva meseca, kada je Milka Forcan saopštila da napušta “Deltu” i da će se baviti savetovanjem i lobiranjem.

Međutim, u ekonomskim krugovima čulo se da tandem Mišković - Forcan ne funkcioniše već dve godine i da je njen odlazak motivisan internim "vrednovanjem ljudi".

Zbog toga bi eventualni sudski postpuak mogao da pokaže kako i koliko je Miroslav Mišković nagrađivao svoje saradnike i ko je na te poklone platio porez, smatra novinarka ekonomske rubrike NIN-a Ruža Ćirković.

Međutim, ona veruje da Milka Forcan ima snažniju političku zaleđinu i da se u pozadini njihovog sukoba nalazi pokušaj političkog disciplinovanja Miroslava Miškovića.

“To može da bude neko lako disciplinovanje Miškovića pred ovu veliku prodaju na koju se on sprema, i tu bi Milka Forcan mogla da ispadne i žrtva ukoliko se ta laka disciplinovanja brzo završe nekim poltičkim reketom. Međutim, ako se radi o ozbiljnijem disciplinovanju Miroslava Miškovića, Forcan bi mogla da posluži i kao insajder”, ocenjuje Ruža Ćirković.

Prema nepotvrđenim informacijama koje su se procurele u javnosti, nakon prodaje "Delta Maksija", Miroslav Mišković namerava potpuno da izađe iz trgovine.

U javnosti se spekuliše o tome da bi sav dobijeni novac, ali i kapacitete koje trenutno poseduje, Mišković mogao da preusmeri ka investicionom fondu i daljem razvijanju poslova u poljoprivredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: