Nedelja, 18.07.2010.

12:02

Mišković tužio Milku Forcan

Predsednik “Delta holdinga” Miroslav Mišković podneo krivičnu prijavu protiv svoje doskorašnje saradnice Milke Forcan, prenose mediji.

Izvor: B92

Miškoviæ tužio Milku Forcan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

vojvodina

pre 13 godina

Uveren sam da ovo ima veze sa tim sto je Mira Markovic blizu prosjackog stapa, pa Miskovic mora da proda akcije Delte koje pripadaju i doticnoj tj. njenoj dinastiji.

miodrag

pre 13 godina

Srpska posla....medjutim ako dodje do sudjenja pokazace se koliko u Srbiji ima off shor kompanija i koje imaju privilegije i ovde i tamo gde su maticno prijavljene.....

Mashinovodja

pre 13 godina

Najneobičnije u celoj ovoj priči je što se pominju nekakve krivične prijave. U tim "krugovima" uobičajeno je da se sukobi rešavaju direktnim "dogovorom", bez mešanja pravosuđa jer ako iko zna koliko je naše pravosuđe bezvredno, to su oni jer su ga i namerno takvog i nparavili. I sad da se oni oslanjanju na to isto tužno-smešno "pravosuđe"? Ma, 'ajte, molim vas, komšinice!
Biće da je sukob eskalirao toliko da se nije mogao postignuti "dogovor". Šta će sad biti? Moguće su dve stvari:
1. Verovatno će intervenisati glavni šef i dreknuti "tišina, bre, tamo! Ajde se vi sad lepo dogovorite, da vas ja ne dogovorim!"
2. Leteće perje po Beogradu i isplivavaće u javnost prilično odvratni detalji.

U svakom slučaju, čitajte naše sledeće nastavke.

zoran

pre 13 godina

Konsalting + lobiranje = Abrovi + intrige

Srbija jeste sve, samo ne ono što bi neko magao nazvati "ozbiljna država". Tako će i ova afera da se završi na TV-Pink-u uz pomoć "Farme" i " Grand-parade"...

Милован Миловановић

pre 13 godina

У Србији је најопаснији тзв. криминал белих крагни који је држава до сада скроз занемаривала. Да не кажем да га је и подстицала. Зашто надлежни органи не провере и Мишковића и госпођу Форцан и то тако што би, за почетак, утвдили колика им је имовина била пре, а колика им је сада и колико су на то платили пореза. И основно, одакле им почетни капитал? А што се тиче Мишковићевог изласка из сектора трговине мислим да је то радосна вест за сваког грађанина ове државе, а у погледу његове преокупације на пољопривреду, могу само да кажем-јадни ми, а првенствено сељаци.

dana

pre 13 godina

sad je na potezu DACIC, tako je pocela Kraba, Doktor tuzio Katarinu a ona mu uzvratila, sada repriza, misko tuzio milkicu cekamo revans, ali Dacicu na vreme uzmite pasose, i privremeno oduzmite imovinu pa iz toga eto isplatite po 1000 evra, omogucite Dinkicu da ispuni obecanje, uostalom to i jesu nase pare, otete u vreme predhodne vlasti.

Vlada Lesic

pre 13 godina

Da im petooktobarski mudraci nisu dozvolili da legalizuju kriminalno stecenu otetu imovinu i da su na vreme bili reseni imovinski odnosi kroz restituciju , sve bi bilo na svom mestu. Ovako uhvatimo svi zajedno malo daha jer nas uskoro ceka naplata od strane Originalnih vlasnika svekolike imovine koja je trenutno predmet borbe izmedju njih.OTETO-PROKLETO!

Soko

pre 13 godina

Jos jedna porodična svađa koja pokazuje da sistem ne funkcioniše. Zapravo Mišković ne prijavljuje sestre Mileusnić već njihovog oca koji je zahvaljujući Savezu komunista došao na mesto direktora Jugohemije a uz pomoć SPS-a i JUL-a isto zadržao jako jako dugo i dovoljno da mnogo novca skloni sa strane i isti pokuša da kao svaki biznismen opere.

Bilo bi dobro da tužilaštvo nešto konačno poradi na imovini dotičnih koja je izvorno stečena pljačkom društvenih firmi...

brainwash

pre 13 godina

Ocekujem da ova banana drzava i ovde primeni uobicajeni recept: Prvo hapsi, pa onda prikupljaj dokaze. Samo ko ce onda da finansira politicke partije ??

STEVA

pre 13 godina

Ne zaboravite d je jedan od osnivaca DELTE i Branko Forcan koji je napustio istu pre par godina. Inace Miskovic, Forcan i Mileusnic imaju svoje veliko zaledje u bivsoj UDBI ili ti SB ili ti 1,4 i 9 odelenju iste. Da li su direktno radil;i ili saradjivali na mnogim poslovima to treba da se objavi.

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Ovo je idealna gol-sansa za drzavu (ako ona uopste postoji) da smetne jaram korupcije i monopola sa sebe i razbuca celu strukturu kancera koji razjeda Srbiju. Da se umesaju u celu stvar i precizno "odstrele" i baba-Milku i deda-Miska, dok su zauzeti medjusobnim ujedanjem. Ali, nesto mi govori da se to nece dogoditi, vec ce oba "tabora" (i babin i dedin) imati svoje igrace u "Vladi" Srbije i "drzavnim" "organima", kupljene za debele pare odrane sa ledja naroda, pa ce se taj rat samo preneti na visi nivo (moguce i izmedju "politickih" "partija" u Srbiji). Ko god izadje kao "pobednik", dokusurice ovo malo naroda sto jos gmize po Srbijici.

već viđeno

pre 13 godina

Samo da vidim za koju otimačinu se pravi cela ova predstava...
Biće na kraju "pojeo vuk magarca", a neko će da odšeta sa milionima u mirnu penziju i naravno nekom ministru će da zasija novi Brajtling na ruci i sve OK.
Onda će da krene nova sezona Farme i eto nove zanimacije...

Dragojlo Jaksic

pre 13 godina

Koliko znam "jugohemija" je uvezla 3 miliona vakcina. Sta se desilo sa vakcinama. Potroseno je mozda 200 hiljada.Sta se desilo sa Ministrom zdravlja Milosavljevicem , sta se desilo sa Miskovicem, Milkom Forcan. Nista. Sve je platio narod. Cestitam.

Ko uopšte veruje da političari vuku konce?!

pre 13 godina

Mišković podneo tužbu? A od kad se to Mišković drži zakona? Da ne kažem, od kad se to Forcanova drži zakona? Ili još trezvenije - od kad to Mišković i Forcanova govore istinu u javnosti?

Ovo je uvod u predstavu, nešto se namešta i pakuje, ali još ne znamo šta. Naravno, ono što sigurno znamo, to je da se pakuje nama - običnim, "bezvrednim", "nepostojećim" ljudima. Znamo svakako da je "pravosuđe" lutka na koncima i da će da uradi onako kako bude pomereno "odozgo". Najveći problem je što mi uistinu i ne znamo ko je to "odozgo"! Lutke su na sceni, lutkarsko pozorište radi, ali ko je "odozgo"?

Redak zver

pre 13 godina

"Da u najvećoj srpskoj kompaniji sve nije kako treba..."

Istini za volju, reč je o kiparskoj firmi! Tako, nek oni lepo odu na sunčani Kipar pa nek se tamo tuže, sunčaju, kupaju, i to zauvek.

Rade M

pre 13 godina

Da li to znaci brod tone i spasavaj se ko moze? Fino bi bilo da kapetan i njegov pomocnik ostanu poslednji - al' izgleda da to nije slucaj u ovom brodolomu.

MUKNAVI

pre 13 godina

Tata Joca ,Smiljka,Miljka fake buke,Kostic Mama ,Tata i naslednik secerko,Peconi and famili,Cepter serpa,Drakula i drakulcici,Misko "munistar" i familija prika Karic"ministar" i rodbina,Nicovici,Bozana travara,Kleopatra "vidovita"predvidila,konstruisali politicke kurte i murte,doveli "eksperte",ispisali bilborde;Drustvena imovina,svacija i nicija pa to maznuli i postali "vlasnici" pa tumbaju po Srbiji.Narod cuti,isteran iz svojih fabrika sa hartijama u rukama,bezvrednim akcijama, neki sede na pruzi,zabijaju eksere u prste i cekaju izbore da predaju murtama fotelje,a kurte da se odmore.U kafanama ,kad se ima po neka kinta,zasjeli penzioneri,radnici bez posla i cekaju tadovih dvesto hiljada radnih mesta,i analiziraju politicku,tesku,sitaciju u avganistanu.Kada zagrmi,prospe se kisa ko ova sada ovog trenutka,plivaju po kucama,dvoristima jer su im u potoku,odvodnim kanalima parkirani,stari automobili,sporeti,frizideri,ormari,niski televizori,plasticne i ostale flase i najlon kese pa skrenuli vodu..sebi u sobu,dvoriste i..sede na drvenom spediteru,koritima i plutaju ko na nojevoj barci...hm..bar da smo Stradija,bilo bi nam bolje..al proci ce to,bilo bi od koristi da oni posle nas imaju ovo u pameti pa da nikada vise niko ne pogresi ko ,njihovi roditelji koji u naivnosti poverise upravljanje drzavom..blebetalima,skorojevicima,sitnim dusama zeljnim svega al na mufte..bez rada i motike.

Leti perje

pre 13 godina

Za vreme vladavine Slobodana Milosevica, mnogo koji privrednik bivseg udruzenog rada se preko noci a preko svake razumne mere obogatio, naravno na potpuno legalni nacin. Bas me zanima sta ce izaci na videlo iz predstojece svadje.

bane

pre 13 godina

ma bice na kraju pojeo vuk magarca.vrana vrani oci ne vadi,naci ce se neko resenje da se niko ne eksponira mnogo,ne odgovara to ni njima ni politicarima koji su finansirani od njih.zabavljaj se gladni narode,toliko!

Marina

pre 13 godina

Kakvo crno osamostavljivanje Milke i njena spremnost da se bavi necim drugim. Razlog odlaska iz Delte je podela plena. Milka je i postala to sto jeste zahvaljujuci svom ocu koji je Miskovicev ortak u Jugohemiji. Cela ova saga je smesna i govori o nivou obrazovanja nasih tajkuna i njihovih najblizih saradnika. Mi jos uvek ne znamo kakvo obrazovanje ima doticna gospodja. To sto c eona da s ebavi lobiranjem i konsaltingom je prica za malu decu. PAre, vlast, pozicije, monopol, i sve ostalo sto ide uz to su clanovi ove price zaradili zahvaljujuci tesnom saradnjom sa rezimom Slobodana Milosevica, Mire Markovic, sankcijama i ratom.znaci na patnji naroda. Posle 5. oktobra im je dopusteno da tako nastave kupujuci politicare. Sada vise nema sta da se otme, pa su poceli da se ujedaju izmejdu sebe.

Sava Drugi

pre 13 godina

Naravno da će tužilaštvo da prihvati.

I onda kada bude istražilo, naći će da to nije ni Miškovićevo, ni Forcan-Mileusnić-Adžić nego da je tu zakinut Akcioni fond iz koga treba da se isplati onih hiljadu evra što je obećao Dinikić.

Ako država ima minimum legalnosti brzo će doći sve na svoje mesto, a ovo dvoje aktera tamo gde im je odavno mesto.

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Koga briga? U zatvoru niko nece zavrsiti. Para imaju da mogu jos 300 godina da se tuze i placaju odstete. Narod Srbije jedino zeli vece plate da bi mogao ziveti normalno, a ne ko insekti da jedu mrvice...

Ekonomista

pre 13 godina

Ajmo polako je krenulo.
Da konacno saznamo sta je radio Milkin tata sa Miskom, kako je nastala Delta, kako je uzeta Jugohemija , ko stoji sve iza Delte.
Evo ,lepa Milka Forcan koja se predstavlja kao veoma uspesna zena koja je sve stekla svojim radom i obrazovanjem ( kako nam bar tako saopstava) moze za pocetak da bude zasticeni svedok.
Tako ce mozda da se izvuce iz cele price, da nam kaze sta se sve radilo od 1990-e godine , kad su njen tata i Misko u tandemu, kao dva isturena igraca ispred ekipe , krenuli da prave Deltu .

Marina

pre 13 godina

Kakvo crno osamostavljivanje Milke i njena spremnost da se bavi necim drugim. Razlog odlaska iz Delte je podela plena. Milka je i postala to sto jeste zahvaljujuci svom ocu koji je Miskovicev ortak u Jugohemiji. Cela ova saga je smesna i govori o nivou obrazovanja nasih tajkuna i njihovih najblizih saradnika. Mi jos uvek ne znamo kakvo obrazovanje ima doticna gospodja. To sto c eona da s ebavi lobiranjem i konsaltingom je prica za malu decu. PAre, vlast, pozicije, monopol, i sve ostalo sto ide uz to su clanovi ove price zaradili zahvaljujuci tesnom saradnjom sa rezimom Slobodana Milosevica, Mire Markovic, sankcijama i ratom.znaci na patnji naroda. Posle 5. oktobra im je dopusteno da tako nastave kupujuci politicare. Sada vise nema sta da se otme, pa su poceli da se ujedaju izmejdu sebe.

Ekonomista

pre 13 godina

Ajmo polako je krenulo.
Da konacno saznamo sta je radio Milkin tata sa Miskom, kako je nastala Delta, kako je uzeta Jugohemija , ko stoji sve iza Delte.
Evo ,lepa Milka Forcan koja se predstavlja kao veoma uspesna zena koja je sve stekla svojim radom i obrazovanjem ( kako nam bar tako saopstava) moze za pocetak da bude zasticeni svedok.
Tako ce mozda da se izvuce iz cele price, da nam kaze sta se sve radilo od 1990-e godine , kad su njen tata i Misko u tandemu, kao dva isturena igraca ispred ekipe , krenuli da prave Deltu .

MUKNAVI

pre 13 godina

Tata Joca ,Smiljka,Miljka fake buke,Kostic Mama ,Tata i naslednik secerko,Peconi and famili,Cepter serpa,Drakula i drakulcici,Misko "munistar" i familija prika Karic"ministar" i rodbina,Nicovici,Bozana travara,Kleopatra "vidovita"predvidila,konstruisali politicke kurte i murte,doveli "eksperte",ispisali bilborde;Drustvena imovina,svacija i nicija pa to maznuli i postali "vlasnici" pa tumbaju po Srbiji.Narod cuti,isteran iz svojih fabrika sa hartijama u rukama,bezvrednim akcijama, neki sede na pruzi,zabijaju eksere u prste i cekaju izbore da predaju murtama fotelje,a kurte da se odmore.U kafanama ,kad se ima po neka kinta,zasjeli penzioneri,radnici bez posla i cekaju tadovih dvesto hiljada radnih mesta,i analiziraju politicku,tesku,sitaciju u avganistanu.Kada zagrmi,prospe se kisa ko ova sada ovog trenutka,plivaju po kucama,dvoristima jer su im u potoku,odvodnim kanalima parkirani,stari automobili,sporeti,frizideri,ormari,niski televizori,plasticne i ostale flase i najlon kese pa skrenuli vodu..sebi u sobu,dvoriste i..sede na drvenom spediteru,koritima i plutaju ko na nojevoj barci...hm..bar da smo Stradija,bilo bi nam bolje..al proci ce to,bilo bi od koristi da oni posle nas imaju ovo u pameti pa da nikada vise niko ne pogresi ko ,njihovi roditelji koji u naivnosti poverise upravljanje drzavom..blebetalima,skorojevicima,sitnim dusama zeljnim svega al na mufte..bez rada i motike.

Dragojlo Jaksic

pre 13 godina

Koliko znam "jugohemija" je uvezla 3 miliona vakcina. Sta se desilo sa vakcinama. Potroseno je mozda 200 hiljada.Sta se desilo sa Ministrom zdravlja Milosavljevicem , sta se desilo sa Miskovicem, Milkom Forcan. Nista. Sve je platio narod. Cestitam.

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Koga briga? U zatvoru niko nece zavrsiti. Para imaju da mogu jos 300 godina da se tuze i placaju odstete. Narod Srbije jedino zeli vece plate da bi mogao ziveti normalno, a ne ko insekti da jedu mrvice...

Redak zver

pre 13 godina

"Da u najvećoj srpskoj kompaniji sve nije kako treba..."

Istini za volju, reč je o kiparskoj firmi! Tako, nek oni lepo odu na sunčani Kipar pa nek se tamo tuže, sunčaju, kupaju, i to zauvek.

STEVA

pre 13 godina

Ne zaboravite d je jedan od osnivaca DELTE i Branko Forcan koji je napustio istu pre par godina. Inace Miskovic, Forcan i Mileusnic imaju svoje veliko zaledje u bivsoj UDBI ili ti SB ili ti 1,4 i 9 odelenju iste. Da li su direktno radil;i ili saradjivali na mnogim poslovima to treba da se objavi.

Ko uopšte veruje da političari vuku konce?!

pre 13 godina

Mišković podneo tužbu? A od kad se to Mišković drži zakona? Da ne kažem, od kad se to Forcanova drži zakona? Ili još trezvenije - od kad to Mišković i Forcanova govore istinu u javnosti?

Ovo je uvod u predstavu, nešto se namešta i pakuje, ali još ne znamo šta. Naravno, ono što sigurno znamo, to je da se pakuje nama - običnim, "bezvrednim", "nepostojećim" ljudima. Znamo svakako da je "pravosuđe" lutka na koncima i da će da uradi onako kako bude pomereno "odozgo". Najveći problem je što mi uistinu i ne znamo ko je to "odozgo"! Lutke su na sceni, lutkarsko pozorište radi, ali ko je "odozgo"?

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Ovo je idealna gol-sansa za drzavu (ako ona uopste postoji) da smetne jaram korupcije i monopola sa sebe i razbuca celu strukturu kancera koji razjeda Srbiju. Da se umesaju u celu stvar i precizno "odstrele" i baba-Milku i deda-Miska, dok su zauzeti medjusobnim ujedanjem. Ali, nesto mi govori da se to nece dogoditi, vec ce oba "tabora" (i babin i dedin) imati svoje igrace u "Vladi" Srbije i "drzavnim" "organima", kupljene za debele pare odrane sa ledja naroda, pa ce se taj rat samo preneti na visi nivo (moguce i izmedju "politickih" "partija" u Srbiji). Ko god izadje kao "pobednik", dokusurice ovo malo naroda sto jos gmize po Srbijici.

Sava Drugi

pre 13 godina

Naravno da će tužilaštvo da prihvati.

I onda kada bude istražilo, naći će da to nije ni Miškovićevo, ni Forcan-Mileusnić-Adžić nego da je tu zakinut Akcioni fond iz koga treba da se isplati onih hiljadu evra što je obećao Dinikić.

Ako država ima minimum legalnosti brzo će doći sve na svoje mesto, a ovo dvoje aktera tamo gde im je odavno mesto.

bane

pre 13 godina

ma bice na kraju pojeo vuk magarca.vrana vrani oci ne vadi,naci ce se neko resenje da se niko ne eksponira mnogo,ne odgovara to ni njima ni politicarima koji su finansirani od njih.zabavljaj se gladni narode,toliko!

već viđeno

pre 13 godina

Samo da vidim za koju otimačinu se pravi cela ova predstava...
Biće na kraju "pojeo vuk magarca", a neko će da odšeta sa milionima u mirnu penziju i naravno nekom ministru će da zasija novi Brajtling na ruci i sve OK.
Onda će da krene nova sezona Farme i eto nove zanimacije...

Leti perje

pre 13 godina

Za vreme vladavine Slobodana Milosevica, mnogo koji privrednik bivseg udruzenog rada se preko noci a preko svake razumne mere obogatio, naravno na potpuno legalni nacin. Bas me zanima sta ce izaci na videlo iz predstojece svadje.

Rade M

pre 13 godina

Da li to znaci brod tone i spasavaj se ko moze? Fino bi bilo da kapetan i njegov pomocnik ostanu poslednji - al' izgleda da to nije slucaj u ovom brodolomu.

brainwash

pre 13 godina

Ocekujem da ova banana drzava i ovde primeni uobicajeni recept: Prvo hapsi, pa onda prikupljaj dokaze. Samo ko ce onda da finansira politicke partije ??

Soko

pre 13 godina

Jos jedna porodična svađa koja pokazuje da sistem ne funkcioniše. Zapravo Mišković ne prijavljuje sestre Mileusnić već njihovog oca koji je zahvaljujući Savezu komunista došao na mesto direktora Jugohemije a uz pomoć SPS-a i JUL-a isto zadržao jako jako dugo i dovoljno da mnogo novca skloni sa strane i isti pokuša da kao svaki biznismen opere.

Bilo bi dobro da tužilaštvo nešto konačno poradi na imovini dotičnih koja je izvorno stečena pljačkom društvenih firmi...

Vlada Lesic

pre 13 godina

Da im petooktobarski mudraci nisu dozvolili da legalizuju kriminalno stecenu otetu imovinu i da su na vreme bili reseni imovinski odnosi kroz restituciju , sve bi bilo na svom mestu. Ovako uhvatimo svi zajedno malo daha jer nas uskoro ceka naplata od strane Originalnih vlasnika svekolike imovine koja je trenutno predmet borbe izmedju njih.OTETO-PROKLETO!

Милован Миловановић

pre 13 godina

У Србији је најопаснији тзв. криминал белих крагни који је држава до сада скроз занемаривала. Да не кажем да га је и подстицала. Зашто надлежни органи не провере и Мишковића и госпођу Форцан и то тако што би, за почетак, утвдили колика им је имовина била пре, а колика им је сада и колико су на то платили пореза. И основно, одакле им почетни капитал? А што се тиче Мишковићевог изласка из сектора трговине мислим да је то радосна вест за сваког грађанина ове државе, а у погледу његове преокупације на пољопривреду, могу само да кажем-јадни ми, а првенствено сељаци.

zoran

pre 13 godina

Konsalting + lobiranje = Abrovi + intrige

Srbija jeste sve, samo ne ono što bi neko magao nazvati "ozbiljna država". Tako će i ova afera da se završi na TV-Pink-u uz pomoć "Farme" i " Grand-parade"...

dana

pre 13 godina

sad je na potezu DACIC, tako je pocela Kraba, Doktor tuzio Katarinu a ona mu uzvratila, sada repriza, misko tuzio milkicu cekamo revans, ali Dacicu na vreme uzmite pasose, i privremeno oduzmite imovinu pa iz toga eto isplatite po 1000 evra, omogucite Dinkicu da ispuni obecanje, uostalom to i jesu nase pare, otete u vreme predhodne vlasti.

Mashinovodja

pre 13 godina

Najneobičnije u celoj ovoj priči je što se pominju nekakve krivične prijave. U tim "krugovima" uobičajeno je da se sukobi rešavaju direktnim "dogovorom", bez mešanja pravosuđa jer ako iko zna koliko je naše pravosuđe bezvredno, to su oni jer su ga i namerno takvog i nparavili. I sad da se oni oslanjanju na to isto tužno-smešno "pravosuđe"? Ma, 'ajte, molim vas, komšinice!
Biće da je sukob eskalirao toliko da se nije mogao postignuti "dogovor". Šta će sad biti? Moguće su dve stvari:
1. Verovatno će intervenisati glavni šef i dreknuti "tišina, bre, tamo! Ajde se vi sad lepo dogovorite, da vas ja ne dogovorim!"
2. Leteće perje po Beogradu i isplivavaće u javnost prilično odvratni detalji.

U svakom slučaju, čitajte naše sledeće nastavke.

miodrag

pre 13 godina

Srpska posla....medjutim ako dodje do sudjenja pokazace se koliko u Srbiji ima off shor kompanija i koje imaju privilegije i ovde i tamo gde su maticno prijavljene.....

vojvodina

pre 13 godina

Uveren sam da ovo ima veze sa tim sto je Mira Markovic blizu prosjackog stapa, pa Miskovic mora da proda akcije Delte koje pripadaju i doticnoj tj. njenoj dinastiji.

MUKNAVI

pre 13 godina

Tata Joca ,Smiljka,Miljka fake buke,Kostic Mama ,Tata i naslednik secerko,Peconi and famili,Cepter serpa,Drakula i drakulcici,Misko "munistar" i familija prika Karic"ministar" i rodbina,Nicovici,Bozana travara,Kleopatra "vidovita"predvidila,konstruisali politicke kurte i murte,doveli "eksperte",ispisali bilborde;Drustvena imovina,svacija i nicija pa to maznuli i postali "vlasnici" pa tumbaju po Srbiji.Narod cuti,isteran iz svojih fabrika sa hartijama u rukama,bezvrednim akcijama, neki sede na pruzi,zabijaju eksere u prste i cekaju izbore da predaju murtama fotelje,a kurte da se odmore.U kafanama ,kad se ima po neka kinta,zasjeli penzioneri,radnici bez posla i cekaju tadovih dvesto hiljada radnih mesta,i analiziraju politicku,tesku,sitaciju u avganistanu.Kada zagrmi,prospe se kisa ko ova sada ovog trenutka,plivaju po kucama,dvoristima jer su im u potoku,odvodnim kanalima parkirani,stari automobili,sporeti,frizideri,ormari,niski televizori,plasticne i ostale flase i najlon kese pa skrenuli vodu..sebi u sobu,dvoriste i..sede na drvenom spediteru,koritima i plutaju ko na nojevoj barci...hm..bar da smo Stradija,bilo bi nam bolje..al proci ce to,bilo bi od koristi da oni posle nas imaju ovo u pameti pa da nikada vise niko ne pogresi ko ,njihovi roditelji koji u naivnosti poverise upravljanje drzavom..blebetalima,skorojevicima,sitnim dusama zeljnim svega al na mufte..bez rada i motike.

Marina

pre 13 godina

Kakvo crno osamostavljivanje Milke i njena spremnost da se bavi necim drugim. Razlog odlaska iz Delte je podela plena. Milka je i postala to sto jeste zahvaljujuci svom ocu koji je Miskovicev ortak u Jugohemiji. Cela ova saga je smesna i govori o nivou obrazovanja nasih tajkuna i njihovih najblizih saradnika. Mi jos uvek ne znamo kakvo obrazovanje ima doticna gospodja. To sto c eona da s ebavi lobiranjem i konsaltingom je prica za malu decu. PAre, vlast, pozicije, monopol, i sve ostalo sto ide uz to su clanovi ove price zaradili zahvaljujuci tesnom saradnjom sa rezimom Slobodana Milosevica, Mire Markovic, sankcijama i ratom.znaci na patnji naroda. Posle 5. oktobra im je dopusteno da tako nastave kupujuci politicare. Sada vise nema sta da se otme, pa su poceli da se ujedaju izmejdu sebe.

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Koga briga? U zatvoru niko nece zavrsiti. Para imaju da mogu jos 300 godina da se tuze i placaju odstete. Narod Srbije jedino zeli vece plate da bi mogao ziveti normalno, a ne ko insekti da jedu mrvice...

Sava Drugi

pre 13 godina

Naravno da će tužilaštvo da prihvati.

I onda kada bude istražilo, naći će da to nije ni Miškovićevo, ni Forcan-Mileusnić-Adžić nego da je tu zakinut Akcioni fond iz koga treba da se isplati onih hiljadu evra što je obećao Dinikić.

Ako država ima minimum legalnosti brzo će doći sve na svoje mesto, a ovo dvoje aktera tamo gde im je odavno mesto.

Ko uopšte veruje da političari vuku konce?!

pre 13 godina

Mišković podneo tužbu? A od kad se to Mišković drži zakona? Da ne kažem, od kad se to Forcanova drži zakona? Ili još trezvenije - od kad to Mišković i Forcanova govore istinu u javnosti?

Ovo je uvod u predstavu, nešto se namešta i pakuje, ali još ne znamo šta. Naravno, ono što sigurno znamo, to je da se pakuje nama - običnim, "bezvrednim", "nepostojećim" ljudima. Znamo svakako da je "pravosuđe" lutka na koncima i da će da uradi onako kako bude pomereno "odozgo". Najveći problem je što mi uistinu i ne znamo ko je to "odozgo"! Lutke su na sceni, lutkarsko pozorište radi, ali ko je "odozgo"?

Leti perje

pre 13 godina

Za vreme vladavine Slobodana Milosevica, mnogo koji privrednik bivseg udruzenog rada se preko noci a preko svake razumne mere obogatio, naravno na potpuno legalni nacin. Bas me zanima sta ce izaci na videlo iz predstojece svadje.

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Ovo je idealna gol-sansa za drzavu (ako ona uopste postoji) da smetne jaram korupcije i monopola sa sebe i razbuca celu strukturu kancera koji razjeda Srbiju. Da se umesaju u celu stvar i precizno "odstrele" i baba-Milku i deda-Miska, dok su zauzeti medjusobnim ujedanjem. Ali, nesto mi govori da se to nece dogoditi, vec ce oba "tabora" (i babin i dedin) imati svoje igrace u "Vladi" Srbije i "drzavnim" "organima", kupljene za debele pare odrane sa ledja naroda, pa ce se taj rat samo preneti na visi nivo (moguce i izmedju "politickih" "partija" u Srbiji). Ko god izadje kao "pobednik", dokusurice ovo malo naroda sto jos gmize po Srbijici.

Ekonomista

pre 13 godina

Ajmo polako je krenulo.
Da konacno saznamo sta je radio Milkin tata sa Miskom, kako je nastala Delta, kako je uzeta Jugohemija , ko stoji sve iza Delte.
Evo ,lepa Milka Forcan koja se predstavlja kao veoma uspesna zena koja je sve stekla svojim radom i obrazovanjem ( kako nam bar tako saopstava) moze za pocetak da bude zasticeni svedok.
Tako ce mozda da se izvuce iz cele price, da nam kaze sta se sve radilo od 1990-e godine , kad su njen tata i Misko u tandemu, kao dva isturena igraca ispred ekipe , krenuli da prave Deltu .

bane

pre 13 godina

ma bice na kraju pojeo vuk magarca.vrana vrani oci ne vadi,naci ce se neko resenje da se niko ne eksponira mnogo,ne odgovara to ni njima ni politicarima koji su finansirani od njih.zabavljaj se gladni narode,toliko!

brainwash

pre 13 godina

Ocekujem da ova banana drzava i ovde primeni uobicajeni recept: Prvo hapsi, pa onda prikupljaj dokaze. Samo ko ce onda da finansira politicke partije ??

Rade M

pre 13 godina

Da li to znaci brod tone i spasavaj se ko moze? Fino bi bilo da kapetan i njegov pomocnik ostanu poslednji - al' izgleda da to nije slucaj u ovom brodolomu.

Redak zver

pre 13 godina

"Da u najvećoj srpskoj kompaniji sve nije kako treba..."

Istini za volju, reč je o kiparskoj firmi! Tako, nek oni lepo odu na sunčani Kipar pa nek se tamo tuže, sunčaju, kupaju, i to zauvek.

već viđeno

pre 13 godina

Samo da vidim za koju otimačinu se pravi cela ova predstava...
Biće na kraju "pojeo vuk magarca", a neko će da odšeta sa milionima u mirnu penziju i naravno nekom ministru će da zasija novi Brajtling na ruci i sve OK.
Onda će da krene nova sezona Farme i eto nove zanimacije...

STEVA

pre 13 godina

Ne zaboravite d je jedan od osnivaca DELTE i Branko Forcan koji je napustio istu pre par godina. Inace Miskovic, Forcan i Mileusnic imaju svoje veliko zaledje u bivsoj UDBI ili ti SB ili ti 1,4 i 9 odelenju iste. Da li su direktno radil;i ili saradjivali na mnogim poslovima to treba da se objavi.

Vlada Lesic

pre 13 godina

Da im petooktobarski mudraci nisu dozvolili da legalizuju kriminalno stecenu otetu imovinu i da su na vreme bili reseni imovinski odnosi kroz restituciju , sve bi bilo na svom mestu. Ovako uhvatimo svi zajedno malo daha jer nas uskoro ceka naplata od strane Originalnih vlasnika svekolike imovine koja je trenutno predmet borbe izmedju njih.OTETO-PROKLETO!

Dragojlo Jaksic

pre 13 godina

Koliko znam "jugohemija" je uvezla 3 miliona vakcina. Sta se desilo sa vakcinama. Potroseno je mozda 200 hiljada.Sta se desilo sa Ministrom zdravlja Milosavljevicem , sta se desilo sa Miskovicem, Milkom Forcan. Nista. Sve je platio narod. Cestitam.

Soko

pre 13 godina

Jos jedna porodična svađa koja pokazuje da sistem ne funkcioniše. Zapravo Mišković ne prijavljuje sestre Mileusnić već njihovog oca koji je zahvaljujući Savezu komunista došao na mesto direktora Jugohemije a uz pomoć SPS-a i JUL-a isto zadržao jako jako dugo i dovoljno da mnogo novca skloni sa strane i isti pokuša da kao svaki biznismen opere.

Bilo bi dobro da tužilaštvo nešto konačno poradi na imovini dotičnih koja je izvorno stečena pljačkom društvenih firmi...

dana

pre 13 godina

sad je na potezu DACIC, tako je pocela Kraba, Doktor tuzio Katarinu a ona mu uzvratila, sada repriza, misko tuzio milkicu cekamo revans, ali Dacicu na vreme uzmite pasose, i privremeno oduzmite imovinu pa iz toga eto isplatite po 1000 evra, omogucite Dinkicu da ispuni obecanje, uostalom to i jesu nase pare, otete u vreme predhodne vlasti.

zoran

pre 13 godina

Konsalting + lobiranje = Abrovi + intrige

Srbija jeste sve, samo ne ono što bi neko magao nazvati "ozbiljna država". Tako će i ova afera da se završi na TV-Pink-u uz pomoć "Farme" i " Grand-parade"...

Милован Миловановић

pre 13 godina

У Србији је најопаснији тзв. криминал белих крагни који је држава до сада скроз занемаривала. Да не кажем да га је и подстицала. Зашто надлежни органи не провере и Мишковића и госпођу Форцан и то тако што би, за почетак, утвдили колика им је имовина била пре, а колика им је сада и колико су на то платили пореза. И основно, одакле им почетни капитал? А што се тиче Мишковићевог изласка из сектора трговине мислим да је то радосна вест за сваког грађанина ове државе, а у погледу његове преокупације на пољопривреду, могу само да кажем-јадни ми, а првенствено сељаци.

Mashinovodja

pre 13 godina

Najneobičnije u celoj ovoj priči je što se pominju nekakve krivične prijave. U tim "krugovima" uobičajeno je da se sukobi rešavaju direktnim "dogovorom", bez mešanja pravosuđa jer ako iko zna koliko je naše pravosuđe bezvredno, to su oni jer su ga i namerno takvog i nparavili. I sad da se oni oslanjanju na to isto tužno-smešno "pravosuđe"? Ma, 'ajte, molim vas, komšinice!
Biće da je sukob eskalirao toliko da se nije mogao postignuti "dogovor". Šta će sad biti? Moguće su dve stvari:
1. Verovatno će intervenisati glavni šef i dreknuti "tišina, bre, tamo! Ajde se vi sad lepo dogovorite, da vas ja ne dogovorim!"
2. Leteće perje po Beogradu i isplivavaće u javnost prilično odvratni detalji.

U svakom slučaju, čitajte naše sledeće nastavke.

miodrag

pre 13 godina

Srpska posla....medjutim ako dodje do sudjenja pokazace se koliko u Srbiji ima off shor kompanija i koje imaju privilegije i ovde i tamo gde su maticno prijavljene.....

vojvodina

pre 13 godina

Uveren sam da ovo ima veze sa tim sto je Mira Markovic blizu prosjackog stapa, pa Miskovic mora da proda akcije Delte koje pripadaju i doticnoj tj. njenoj dinastiji.