Drobnjak ne razmišlja o ostavci

Direktor “Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak se ne oseća odgovornim zbog kašnjenja sa radovima na Koridoru 10 i kaže da neće podneti ostavku.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

14:41

Default images

Direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak, u koga je više ministara upiralo prstom zbog kašnjenja izgradnje Koridora 10, tvrdi da njegove krivice nema i da ne razmišlja o ostavci. Prema Drobnjakovoj argumentaciji, rokovi su probijeni samo zbog komplikovanih projekata i nedostatka sredstava.

Ukidanje firme “Koridor 10” i stvaranje nove – “Koridori Srbije”, koja je izdvojena iz ingerencije “Puteva” Drobnjak ne smatra vladinom kritikom na račun sopstvenog rada, jer kaže da i nema šta da mu se zameri.

Iako gotovo da nema deonice na Koridoru 10 koja je završena na vreme, a kasne i rekonstukcija “Gazele” i izgradnja mosta na Dunavu kod Beške, prvi čovek “Puteva Srbije” u svemu ne vidi svoju odgovornost.

O ostavci ne razmišlja, a povukao bi se samo ako bi ga vlada smenila, što mu za sada niko nije nagovestio.

Više puta ga je kao glavnog krivca za kašnjenje radova prozvao ministar Milutin Mrkonjić, ali Drobnjak i dalje tvrdi da “Putevi Srbije”, pa i on lično rade dobro.

Drobnjak: Ministar Mrkonjić zna dobro koliko ja znam oko puteva i koliko Putevi Srbije rade dobro.

B92: A zašto je onda rekao da ste vi odgovorni za sve i ako ne možete da pratite tempo radova, da treba da odete?

Drobnjak: Ja mislim da to nije baš mislio iskreno.

B92: Mislite - on neiskreno nastupa?

Drobnjak: Ne neiskreno, to je neki njegov imidž i neka vrsta šale.

B92: Da li ste se videli posle toga?

Drobnjak: Da, imamo korektnu saradnju, on radi svoj posao, ja radim svoj posao i mi moramo zajedno da radimo svoj posao.

Ni u nedavnoj odluci Vlade da umesto preduzeća “Koridor 10”, koje je bilo pod ingerencijom “Puteva Srbije” osnuje novo – “Koridori Srbije” sa kojim “Putevi” neće imati nikakve veze, Drobnjak ne vidi poruku da radi loše.

Drobnjak: Ja očekujem da će i ova nova firma raditi u saradni sa “Putevima Srbije” zato što “Putevi Srbije” završavaju ove projekte na Koridoru 10 do 1. jula i radimo u ime njih i ekspropijaciju.

B92: Ali vi više nemate nikakve ingerencije nad njom, kako to razumete?

Drobnjak: Pa ništa posebno.
Projekat mosta Beška, prema reèima Drobnjaka, suviše komplikovan (Tanjug)
To što svi radovi kasne Drobnjak pravda, kako kaže, objektivnim razlozima.

Tako navodi da često nema dovoljno novca, a u slučaju novog mosta kod Beške problem je kompikovani projekat. Em je most dug 2 200 metara, em se tokom radova na jednoj strani Dunava pojavilo klizište.

Drobnjak: Most je još komplikovaniji zato što se radi most pored mosta. Da je poseban most mnogo bi bilo lakše zbog statike, da se ne ugrozi statika starog mosta.

B92: Pa novac je dobijen, sve je komplikovano i drugi rade mostove, zašto kasni dve godne?

Drobnjak: Taj most, koliko ja znam, se u Evropi već od toga ne gradi.

Drobnjak kaže da bi se povukao sa mesta direktora “Puteva” samo ako bi probio budžet, što se do sada nije desilo.

Tek posle prozivke u medijima za sukob interesa prodao je 179 akcija u Preduzeću za puteve Beograd, dobio je oko 170 000 dinara i taj novac će, kako kaže pokloniti domu za nezbrinutu decu u Tiršovoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: