Za Srbiju 170 miliona evra iz EU

Krajem maja biće potpisan sporazum o korišćenju sredstava iz programa IPA 2010. Time Srbija dobija 170 miliona evra evropske bespovratne pomoći za 26 projekata.

Izvor: FoNet, Politika

Nedelja, 02.05.2010.

23:22

Default images

Posle nedavnog potpisivanja Finansijskog sporazuma o korišćenju 70 miliona evra iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć Evropske unije za 2009, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić potpisaće krajem maja u Nišu novi finansijski sporazum sa Evropskom komisijom, saznaje "Politika" od koordinatora fondova EU u vladi i Đelićevog savetnika Ognjena Mirića.

Reč je o korišćenju sredstava iz programa IPA 2010, na osnovu čega će Srbiji će biti odobreno još 170 miliona evra evropske bespovratne pomoći, za 26 projekata.

Iz finansijskog "paketa" za 2010. biće, između ostalog, podržan društveno-ekonomski razvoj južne Srbije - Jablanički i Pčinjski okrug i jugozapadne Srbije - Zlatiborski, Raški, Moravički i Rasinski okrug (za to će biti odobreno 15 miliona evra).

Sredstva će biti obezbeđena i za infrastrukturna ulaganja u visoko obrazovne institucije (25 miliona evra) i superviziju izvođenja radova na putnom Koridoru 10 (10 miliona evra).

Sledi novac i za borbu protiv finansijskog kriminala i finansiranja terorizma (2,5 miliona evra), ali i za izgradnju električne podstanice Leskovac-Vranje (28 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: