Skupština danas o povereniku

Skupština Srbije je počela raspravu o izboru Nevene Petrušić, sadašnje dekanke Pravnog fakulteta u Nišu, za poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

14:57

Default images

Predlog da se Nevena Petrušić izabere za poverenika za zaštitu ravnopravnosti je utvrdio Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja na predlog Demokratske stranke. Prema Zakonu o zabrani diskriminacije, Skupština Srbije je trebalo do 1. marta da izabere poverenika.

Kandidate za poverenika su mogle da predlože sve poslaničke grupe.

Poslanička grupa Liberalnodemokratske partije je predložila aktivistvu nevladinog sektora Gorana Miletića, ali on nije dobio podršku Odbora za ustavna pitanja.

Da bi bio izabran za poverenika, kandidat mora dobiti 126 glasova.

Ranije danas poslanici su završili raspravu o Predlogu odluke o obrazovanju radne grupe za izradu predloga zakona radi stvaranja formalno-pravnih uslova za postupanje nadležnih organa po prijavama o nestanku novorođene dece iz porodilišta.

Takođe, okončana je i rasprava o potvrđivanju 17 međunarodnih sporazuma, protokola i konvencija iz više oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: