Uhapšeni saradnici braće Šarić

Policija nastavila pretres imovine braće Šarić. Privedeno pet osoba i zaplenjeno nekoliko pušaka, saznaje B92.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

10:10

Default images

Policija je nastavila pretres imovine za koju se pretpostavlja da pripada Darku Šariću i njegovom mlađem bratu Dušku. Protivteroristička jedinica MUP-a Srbije, nešo pre 14 časova, pretresla je stan na prvom spratu u Kumanovskoj ulici u Begradu, uhapsila pet osoba za koje se pretpostavlja da su Šarićevi bliski saradnici, i zaplenila nekoliko pušaka.

U akciji koja je izvedena na nekoliko lokacija u Beogradu, uhapšeni su Borislav Tunjić, Nebojša Joksović, Mirko Knežević, Dragomir Poleksić i Miloš Nikolić.

Tunjić i Joksović sumnjiče da su pripdanici međunarone organizovane kriminalne grupe, koja je krijumčarila kokain sa područja Južne Amerike ka Evropi, a protiv koje se vodi istraga pred Posebnim odeljenjem specijalnog suda u Beogradu.

Kako saznaje B92, reč je o kriminalnoj grupi čije su vođe Darko Šarić, Gorn Soković i Željko Vujanović.

Poleksić, Nikolić i Knežević sumnjiče se da su izvršili krivično delo pomoći učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Tom prilikom policija je zaplenila i nekoliko pušaka od kojih je jedan snajper.

Darko Šarić, koji je u bekstvu jer ga Srbija traži sbog sumnje da je organizovao švecr kokaina iz Urugvaja, nalazi se u nekoj od evropskih država, rekao je za podgorički list "Dan", direktor crnogorske uprave policije Veselin Veljović.

Ministar policije Crne Gore Ivan Brajović rekao je da ne želi da se bavi spekulacijama gde se nalazi Darko Šarić i ponovio da će on biti uhapšen ukoliko se nalazi Crnoj Gori.

Podsetimo, Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala proširilo je istragu u slučaju "Balkanski ratnik" protiv Šarića i Gorana Sokovića zbog sumnje da su sa Željkom Vujanovićem organizovali kriminalnu grupu koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu.

Policija je nedavno pretresla kuće, stanove i pomoćne objekte na 13 lokacija u Beogradu i četiri kuće na Tatarskom brdu u Novom Sadu.

Darko Šarić se sumnjiči i za umešanost u nekoliko ubistva počinjenih na tlu bivše Jugslavije. Za Darkom Šarićem raspisana je i Interpolova poternica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: