Sejdiju i Tači: Očuvati mir

Kosovski predsednik Fatmir Sejdiu i premijer Hašim Tači pozvali su žitelje Kosova da sačuvaju mir i veruju u efikasnu vladavinu prava u istrazi krivičnih dela.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2009.

20:05

Default images

“Lokalne institucije pravosuđa i Euleks, u okviru nadležnosti koje imaju, treba da preduzmu sve potrebne mere kako bi se obezbedilo da budu ispitana sva posleratna krivična dela”, naveli su u zajedničkoj izjavi Sejdiju i Tači. Oni zahtevaju udaljavanje politike iz pravosuđa i transparentnost, ističući da je ona “neophodna za podršku zakona”.

Za Kosovo je, dodaje se, “neprihvatljiva bilo kakva akcija izvan zvaničnih institucija”.

“I ovog puta, pozivamo sve građane da sačuvaju mir i da doprinesu stabilnosti, verujući i podržavajući institucije pravde u svom radu”, naglasili su kosovski predsednik i premijer.

Zajednička izjava Sejdijua i Tačija je prva nakon izbijanja ”afere Blaca”, posle priznanja bivšeg pripadnika tajne Obaveštajne službe Kosova Nazima Blace da je odgovoran za politička ubistva koja su naručivali funkcioneri Demokratske partije Kosova premijera Hašima Tačija.

Protiv Blace Euleks je pokrenuo istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: