Sutra protest zbog krađe glasova

Predstavnici više stranaka i udruženja Srba sa centralnog Kosova najavili su za sutra protest zbog, kako kažu, izborne krađe tokom lokalnih izbora u Gračanici.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2009.

20:52

Default images

Grupa političara predvođena Momčilom Trajkovićem traži od Centralne izborne komisije poništavanje izbora u Gračanici, tvrdeći da je ustanovljeno da u kutijama sa glasovima za predsednika opštine Gračanica nedostaje više od 800 listića.

"U Gračanici ćemo da idemo na upozoravajući protest, vodeći računa o kvalitetu, a ne o kvantitetu", rekao je Momčilo Trajković, predsednik Srpskog pokreta otpora i kandidat za predsednika opštine Gračanica.

On je dodao da problem nije Samostalna liberalna stranka, koja je, po još nezvaničnim rezultatima, osvojila najviše odborničkih mandata i mesto predsednika opštine.

"Naš problem je vlast, koja je organizovala ove izbore, i međunarodna zajednica, koja je bila do kraja izbora u procesu, a sada čitavu stvar pokušava da svali na kosovske institucije", rekao je Trajković.

Slaviša Petković, predsednik Srpske demokratske stranke KiM, najavio je da će u toku sledeće nedelje, ako se ne ostvare zahtevi grupe srpskih političara, oni zakazati protest ispred zgrade Vlade Kosova u Prištini.

"I to maksimalno masovno. Pozvaćemo Srbe da dođu što masovnije. To neće biti protest dva ili pet minuta. Nećemo se pomeriti ispred Vlade Kosova, ma koliko to trajalo", kazao je Petković.

Tokom sutrašnjeg protesta u Gračanici, na pet minuta će biti obustavljen saobraćaj na magistralnom pravcu Priština-Gnjilane.

Organizatori protesta, predstavnici Grupe građana "Vidovdan", Srpskog pokreta otpora, Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije, Srpske kosovsko-metohijske stranke i Srpske narodne stranke protest su prijavili kosovskoj policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: