Završena blokada pruge kod Lapova

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Niš, ponovo je uspostavljen, pošto su radnici privatizovanog Građevinskog kombinata "1. maj" iz Lapova prekinuli protest.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2009.

10:22

Default images

Saobraćaj je bio prekinut jutros oko osam sati, u stanici Lapovo Varoš, pošto su radnici tog preduzeća blokirali prugu, tražeći isplatu zarada i sprovođenje socijalnog programa.

U saopštenju "Železnica Srbije" precizira se da, zbog petočasovne blokade na toj magistralnoj pruzi, nisu saobraćala tri putnička voza i pet teretnih, što je nanelo štetu veću od deset miliona dinara.

Ukazujući na to da su radnici Građevinsko - industrijskog kombinata "Prvi maj" iz Lapova najavili proteste i za sutra, Železnica je uputila apel radnicima da ne koriste njene objekte za rešavanje socijalnih problema.

Predstavnici sindikalne organizacije "Prvog maja" objasnili su ranije da su odlučili da blokiraju prugu zato što nisu ispunjena obećanja koja su dobili letos, posle nekoliko dana blokade saobraćaja na toj pruzi.

Predsednik sindikalne organizacije u tom preduzeću Novica Marković je rekao da će sutra organizovati novu blokadu, i da su se radnicima tog preduzeća pridružili i neki od radnika preduzeća "Kraguj" iz Batočine, koje je "poslodavac poslao kući bez socijalnog programa, a poslovni prostor izdao pod zakup".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: