Nedelja, 01.11.2009.

22:57

Dejvid Miliband u poseti Rusiji

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Miliband doputovao je u Rusiju, što je prva poseta britanskog zvaničnika na ministarskom nivou u poslednjih 5 godina.

Izvor: Tanjug

Default images

Diplomatski odnosi dve zemlje zahladneli su posle ubistva ruskog iseljenika i kritičara Kremlja Aleksandra Litvinjenka u Londonu 2006. godine, kao i nakon ruskog odbijanja da izruči Britaniji glavnog osumnjičenog za to ubistvo.

Uoči puta za Moskvu, Miliband je rekao da je, uprkos razlikama koje postoje u stavovima Londona i Moskve, važno da Britanija i Rusija sarađuju, suočene sa "globalnim izazovima", preneo je Bi-Bi-Si.

Analitičari ocenjuju da su obe zemlje saglasne da je potrebno da zajednički rade na pitanjima kao što su iranski nuklearni program, Bliski istok i Avganistan. Kako je najavljeno, Miliband će se sutra sastati sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovom i ruskim poslovnim ljudima.

Poslednji britanski šef diplomatije koji je posetio Rusiju bio je Džek Strou 2004. godine, ali je premijer Gordon Braun često razgovarao s ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim na međunarodnim samitima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: