Usvojene mere pomoći medijima

Vlada Srbije usvojila je mere za pomoć medijima. Odvojen je novac za projekte i smanjene su naknade za frekvencije.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

16:15

Default images

Vlada Srbije usvojila je paket interventih mera za pomoć medijima u uslovima ekonomske krize, koji predviđa i izdvajanje 60 miliona dinara za sufinasiranje projekata iz oblasti informisanja. Ministar kulture Nebojša Bradić rekao je da će uskoro uslediti još jedan paket mera pomoći medijima, a da one imaju za cilj da poboljšaju kvalitet informisanja građana.

Vlada Srbije odlučila je da iz tekuće budžetske rezerve izdvoji 60 miliona dinara kao podršku medijima koji doprinose kvalitetnom informisanju.

Ministar kulture kao jednu mere pomoći medijima naveo je i mogućnost da uzimaju kredite Evropske investicione banke za mala i srednja preduzeća, predlog da se smanji nadoknada za autorska prava i smanjenje naknade za Republičku radiodifuznu agenciju i RATEL.

Bradić kaže da je veoma bitno da se mediji koji doprinose kvalitetnijem informisanju građana podrže u vreme finansijske krize.

Ministar kulture najavljuje da će uskoro biti donete i druge mere, među kojima i promena zakona o oglašavanju.

Vlada Srbije usvojila više odluka

Jovan Krkobabiæ predsedava sednici Vlade (Tanjug)
Vlada Srbije usvojila je danas i više drugih odluka.

Vlada je usvojila predloge zakona o jedinstvenom biračkom spisku i o potvrđivanju evropske Konvencije o međunarodnom transportu opasnog tereta.

Usvojen je i Zaključak o potrebi davanja podrške poljoprivrednim proizvođačima za plasman pšenice roda 2009. godine, kao i za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

Vlada je usvojila sporazume Srbije i Hrvatske o predaji i prihvatu lica čiji je ulazak ili boravak nelegalan i o policijskoj saradnji.

Usvojene su i mere za pomoć medijima u uslovima ekonomske krize i u raspoređivanju sredstava za programe ostvarivanja i unapređenja socijalnih i manjinskih prava na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Inače, Sednici Vlade prvi put je predsedavao potpredsednik Jovan Krkobabić, po posebnom ovlašćenju premijera Mirka Cvetkovića, koji je na konferenciji UN u Njujorku.

Po poslovniku, premijera zamenjuje prvi potpredsednik, ali pošto je Ivica Dačić u Moskvi, Cvetković je ovlastio potpredsednika Vlade Krkobabića

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: