Ugovor o kreditiranju preduzeća

Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je sa Eurobankom EFG ugovor o zajmu u iznosu od 50 miliona evra za kreditiranje malih i srednjih preduzeća.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

13:40

Default images

Krediti će biti namenjeni za finansiranje investicionih projekata, obrtnog kapitala i lizing aranžmana malih, srednjih i mikropreduzeća u Srbiji.

Krediti koji su odobreni iz posebne kreditne linije imaju povoljne uslove, kao što su minimalni rok otplate od dve godine za kredite za obrtni kapital, maksimalan rok otplate od pet do sedam godina za investicione kredite, kao i mogućnost grejs perioda.

Eurobank EFG je prva banka u Srbiji koja je dobila ovakav kredit od Evropske investicione banke.

"Drago nam je što smo prva banka u Srbiji koja će finansirati tako širok spektar projekata za mala i srednja preduzeća, uz podršku našeg partnera Evropske investicione banke. Ova kreditna linija ima veliki značaj za uspešno poslovanje i razvoj srpskih kompanija, kao i za sveukupan privredni razvoj zemlje”, smatra predsednik Izvršnog odbora Eurobanke EFG, Filipos Karamanolis.

“Inicijative kao što je ova omogućiće nastavak investicija u srpsku privredu i pojačati napore da se ona osnaži u vreme ekonomske krize", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: