Masakr na svadbi u Turskoj

U napadu na svatove na jugoistoku Turske poginulo je 45 osoba. Sukob između dve porodice najverovatniji je razlog za napad, kažu u policiji te zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2009.

02:01

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Turske Bešir Atalaj rekao je da je osam osmunjičenih privedeno zbog napada u kome su stradali i žene i deca. Ministar kaže i da napad nema veze sa separatističkom Kurdskom radničkom partijom (PKK).

"Prema do sada prikupljenim dokazima ne radi se o terorističkoj grupi, ali tužilac radi na tom slučaju i treba uskoro da ima jasniju sliku onoga što se dogodilo", rekao je Atalaj.

Napad se dogodio sinoć u selu Bildž, nedaleko od grada Mardina.

Maskirani napadači su, prema rečima zamenika guvernera provincije Mardin, provalili u kuću u tom selu i počeli da bacaju ručne bombe i da pucaju na svatove. Na svadbi je bilo oko 200 gostiju.

Turski mediji su javili da su porodice mlade i mladoženje članovi seoske garde, teško naoružane državne milicije, koja je formirana da se bori protiv separatističkih kurdskih gerilaca i da nabavlja obaveštajne podatke na jugoistoku Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: