Petogodišnjaka napao rotvajler

Petogodišnji Lazar Strainović iz Bora oporavlja se u beogradskom Institutu za majku i dete nakon operacije koja je urađena pošto ga je sinoć ujeo pas rotvajler.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2009.

17:02

Default images

Pas je pobegao iz susednog dvorišta i napao mališana koji se zatekao na ulici, nedaleko od svog stana. Mališanu je u pomoć pritekao komšija Miroslav Mitrović koji je skočio sa terase i šutirao psa sve dok nije pustio dete iz čeljusti.

Mitrović je ispričao roditeljima da je pas ugrizo dete za nogu i bacao ga levo-desno.

Majka dečaka, Ivana Strainović, rekla je agenciji Beta da je Lazar uobičajeno izašao ispred zgrade kako bi se igrao sa vršnjacima, ali da ga je zatim napao pas koji je do sada u više puta nasrtao i na druge ljude.

"Iz stana na prvom spratu smo začuli vrisku deteta i ubrzo videli komšiju koji je u rukama nosio naše dete. Neke komšije nisu smele da priđu agresivnom psu plašeći se za svoje živote. Da nije bilo Mitrovića, naš Lazar bi bio udavljen", rekla je Ivana Strainović.

Meštani su agenciji Beta kazali da je gazda psa, koji živi u obližnjoj privatnoj kući, do sada u više navrata prijavljivan zbog izazivanja opasnosti.

Vlasnik psa je u razgovoru sa roditeljima rekao da su rotvajlera zapravo odvezala deca kako bi ga jahala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: