Završena načelna rasprava o zakonu

U Skupštini Srbije nastavljena je sednica na čijem je dnevnom redu rasprava o Predlogu zakona o zabrani diskriminacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

11:16

Default images

Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o Predlogu zakona o zabrani diskriminacije. Vladajuća koalicija i LDP za usvajanje Zakona. Tokom dvodnevne rasprave o Zakonu o zabrani diskriminacije poslanici vladajućih stranaka, izuzev Jedinstvene Srbije, i poslanici opozicione Liberalno-demokratske partije ukazivali su na značaj tog zakona jer štiti najugroženije i najavili su podršku.

Ostale opozicione stranke iznele su niz kritika navodeći da je Zakon loš i da neće glasti za njega.

Radikali su u popodnevnom delu sednice ocenili da je Zakon skandalozan jer se jednima krše prava, a daju drugima, da podstiče netoleranciju i ne sprečava belu kugu, kao i da će "uništiti porodicu".

"Predloženi zakon tretira samo određene vidove diskriminacije, neke koje su čak i važnije gurnute su u zapećak, a možda čak nisu ni pomenute", navela je zamenica šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Gordana Pop-Lazić.

Radikali su tokom rasprave tvrdili da je homoseksualnost "devijacija koju prate druge polne devijacije - pedofilija, sadomazohizam i drugo" i da to ugrožava stanovništvo Srbije.

Poslanici te stranke danas su delili i plakate sa fotografijama gej aktiviste Bobana Stojanovića, o čemu više možete čitati u posebnoj vesti.

Poslanici Demokratske stranke i G17 plus ukazivali su tokom rasprave da se Zakon zloupotrebljava i da se šire zablude o njemu i isticali su da nisu tačne tvrdnje da predloženi zakon omogućava gej brakove.

Skupština Srbije završila je večeras objedinjenu raspravu o izboru kandidata za predsednike Nacionalnog prosvetnog saveta i Saveta Narodne banke Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: