Bajec: Skinuta senka sa KCS

Direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec kaže da je izveštajem VMA o zdravlju Srećka Rankovića skinuta senka sa profesionalnosti i stručnosti timova KCS.

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2009.

13:04

Default images

On kaže i da ta ustanova neće nikoga tužiti. Konzilijum VMA juče je pregledao Rankovića i ustanovio da nisu tačne tvrdnje Udruženja za zaštitu pacijenata "Re-akcija" i samog pacijenta da je posle operacije trbušne aorte u Kliničkom centru Srbije 2005. godine ostao bez levog bubrega. Oni navode da on ima oba bubrega, ali da se jedan osušio.

"Ovaj slučaj bi trebalo za ubuduće da posluži kao primer da se bez konkretnih i proverenih činjenica ne izlazi u javnost", naveo je Bajec.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, direktor KCS poručio je Rankoviću da su vrata te ustanove širom otvorena i da će i ubuduće pratiti njegovo zdravstveno stanje.

U saopštenju Kliničnog centra preneta je i izjava doktora Lazara Davidovića, koji je operisao Rankovića.

"Sve što sam imao da kažem vezano za taj slučaj već sam rekao u tri navrata. Prvi put je to bilo 2005, kada sam zajedno sa mojim kolegama pacijentu spasao život ovom najtežom vaskularnom operacijom. Svi mi gospodinu Rankoviću kao i svakom pacijentu želimo sve najbolje", naveo je Davidović.

Taj lekar je podsetio i da je pre godinu dana samoinicijativno pozvao inspekciju Ministarstva zdravlja, kao i da je sve detalje o slučaju već pre nekoliko dana saopštio na Televiziji B92 i da više neće davati izjave.

"Nadam se da će nam svima ovi nemili događaji zbog kojih sam i kao lekar i kao čovek ogorčen, poslužiti za nauk", naveo je Davidović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: