Lukašenko: Sami rešavajte probleme

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je građanima Srbije da ne očekuju rešenje sa strane, već da sami rešavaju svoje probleme.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2009.

15:04

Default images

Lukašenko je otputovao sa niškog aerodroma u Belorusiju posle odmora na Kopaoniku. U protekla tri dana on je razgovarao sa pojedinim srpskim ministrima i poslovnim ljudima. Na njegov predlog biće formirana radna grupa od 15 biznismena iz Srbije koji će sa predstavnicima Vlade posetiti Minsk kako bi se precizno dogovorili o daljim koracima saradnje Srbije i Belorusije.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da je u Srbiji dobio odgovore na sva pitanja koja su ga zanimala i da je uspeo da uradi sve što je planirao pre dolaska.

Razgovori koji su obavljeni na Kopaoniku sa predstavnicima Vlade i biznismenima značajni su za obe zemlje, a detalji će biti jasniji kada radna grupa iz Srbije poseti Minsk.

Lukašenko kaže da jedan od najvećih problema u Srbiji, nezaposlenost, može da se reši kako je to učinjeno i u Belorusiji, gde je nezaposleno svega jedan odsto stanovništva, dok je pre deset godina 50 odsto stanovništva bilo bez posla.

Lukašenko je poručio građanima Srbije da ne očekuju da će bogati biznismeni iz Amerike i Evrope strvoriti bolju ekonomiju od njih samih i da će Belorusija uvek nastojati da pomogne Srbiji.

Predsednik Belorusije kaže da je njegova zemlja u posednjih deset godina prošla kroz tri velike krize.

Sprovođenje reformi nije bilo lako, s obzirom na politiku koju je ranije vodila Evropa i koju sada vodi Amerika prema toj zemlji.

Lukašenko je jedini predsednik neke strane države koji je posetio Kopaonik u poslednjih dvadeset godina.

Za njega je Kopaonik jedinstveno mesto, a jedini problem je infrastruktura. Prema njegovoj proceni, modernizacijom infrastrukture profit od turizma se može uvećati 5 do 10 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: