Političar optužen za ubistvo

Austrijski tužioci podigli su optužnicu protiv premijera nemačke države Tiringije Ditera Althausa za ubistvo iz nehata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2009.

22:10

Default images

Althaus, inače bliski saradnik kancelarke Angele Merkel, optužen je zbog sudara na skijanju sa jednom 41-godišnjom ženom, koja je potom umrla. Oni su skijali u austrijskoj pokrajini Štajerskoj za Novu godinu, na različitim padinama i sudarili se u njihovom preseku.

Nemački političar, koji je prilikom sudara zadobio frakturu lobanje, rekao je istražiteljima da se ne seća incidenta, saopšteno je iz kabineta tužioca iz austrijskog grada Leobena.

Althaus je popularni konzervativni političar i jedan od najbližih saradnika Merkelove u istočnoj Nemačkoj.

Analitičari su istakli da bi taj sudar na skijanju mogao da utiče na izbore u Tiringiji, zakazane za 30. avgust, međutim, ministarka za socijalna pitanja u toj nemačkoj saveznoj državi, Kristin Liberkneht ne slaže se s tim.

Ona je navela da je podizanje optužnice u takvim slučajevima normalna stvar i da neće uticati na Althausovu kandidaturu na državnim izborima.

Izbori u Tiringiji održaće se samo mesec dana pre federalnih izbora, na kojima se Angela Merkel nada da će ponovo biti izabrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: