O'Haloran uhapšen zbog pedofilije

Bivši zapovednik snaga Ujedinjenih nacija u Hrvatskoj Kieran O'Haloran uhapšen je u Irskoj zbog pedofilije.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

15:03

Default images

On je od prostitutke tražio da mu za seks dovede troje ili četvoro dece i fotografiju nagog novorođenčeta. Za njihove usluge bio je spreman da plati 10.000 evra, prenose agencije.

Ovo nije prvi put da četrdesetosmogodišnji O'Haloran ima problema sa zakonom. On se oz oružanih snaga povukao 2001. godine kad su počele prve optužbe protiv njega zbog sumnjivog ponašanja.

Uhapšen je početkom 2003. godine u Dablinu nakon što je od prostitutke tražio da mu dovede devojčice stare između sedam i deset godina. Za to je platio oko hiljadu evra.

Užasnuta njegovim zahtevom, ona ga je prijavila policiji.

Policija je na njegovom računaru pronašla velike količine sadržaja sa dečjom pornografijom. Bio je osuđen na tri godine zatvora. Oslobođen je pre isteka pune kazne.

On se ponovo vratio starim navikama 2005. Ovaj put je tražio devojčice stare osam i devet godina. Decu za seks tražio je i godinu dana kasnije.

Na poslednjem suđenju je priznao krivicu i u martu ga čeka izricanje kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: