Porodice traže pomoć da ostanu

Tri porodice sa Kosova provele su jučerašnji dan ispred Palate federacije, gde se nalazi Ministarstvo za Kosovo, tražeći da im se pomogne da ostanu na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2008.

01:36

Default images

Oni kažu da je život za Srbe na Kosovu nemoguć i traže od nadležnih da im se obezbede bolji uslovi da bi tamo mogli da žive. Niko od njih nije zaposlen i, kako kažu, svi žive samo od dečjeg dodatka.

Tri petočlane porodice žive sa po pet hiljada dinara dečjeg dodatka. Miško Krstić iz Glogovaca, kod Kosovske Kemenice, kaže da poslednjih deset godina pokušava da skrene pažnju na svoje probleme, ali mu do sada niko nije pomogao, i zato je odlučio da sa porodicom dođe u Beograd.

“Mi smo se obraćali i predsedniku opštine i izaslaniku i predsedniku okruga, i ništa. Došli smo ovde, poslali smo faks, i niko nam nije odgovorio. Onda smo došli ovde", rekao je Miško Krstić. Porodice kažu da ne traže da im neko reši problem preko noći, već traže da im se obeća pomoć da bi mogli da ostanu na Kosovu.

“Tu sam sa suprugom i troje dece i došli smo da vidimo da li mogu nekako da nam pomognu, kako bismo dole ostali", kazala je Slađana Maksimović.

"Zbog posla smo došli dole. Zapošljavaju preko noći, bez konkursa, a od nas niko ne radi - ni supruga, ni ja, a ja sam bolestan", izjavio je Miško Krstić.

"Nadamo se barem da nam reše deo problema, jer deca najviše ispaštaju. Mi ovo zbog dece i radimo", kaže Goran Maksimović.
Uveče, predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju smestili su sve tri porodice u hotel "Slavija".

Takođe, obećano im je da će se njihovi problemi na neki način rešiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: