Dnevnik: Ništa od belog šengena

Srbija neće doći na belu šengensku listu pre 2010. godine, piše novosadski Dnevnik, pozivajući se na izvore u Briselu.

Izvor: Beta, Dnevnik

Četvrtak, 13.11.2008.

09:06

Default images

"Prema najboljem scenariju, srpski građani bi tek na proleće 2010. godine mogli putovati u EU bez viza, jer će procedura biti dodatno usporena zbog toga što je 2009. izborna godina za Evropski parlament, koji će biti na raspustu od početka maja do oktobra 2009", navodi Dnevnik.

List piše i da je odlaganje liberalizacije viznog režima prouzrokovano kašnjenjem Evropske komisije u davanju ocene izveštaja Srbije o spremnosti za viznu liberalizaciju, ali i opstrukcijom aktuelnog francuskog predsedništva EU, koje "na sve načine" pokušava da uspori proceduru za dolazak na belu šengensku listu.

Navodi se da Francusku u toj nameri podržava i Nemačka, ali ne obrazlaže koji su motivi tih zemalja za odlaganje liberalizacije viznog režima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: