Vlada: Ministri da vrate stanove

Vlada je naložila svima kojima je prestala funkcija da napuste stanove koji su im dati na korišćenje, saznaje B92.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 21.08.2008.

13:12

Default images

Kako saznaje B92 u Vladi Srbije, stambena komisija je odmah nakon formiranja Vlade uputila dopis svima kojima je prestala funkcija, pa i Predragu Bubalu, da napuste stanove koji su im dati na korišćenje u zakonskom roku od 30 dana.

Verica Kalanović, koja je predsednica stambene komisije, zakazala je prvu sednicu komisije za ponedeljak, kada će tražiti detaljan izveštaj o službenim stanovima, kao i da se Bubalu i onima koji ih još nisu napustili, uputi poslednja opomena da te stanove napuste.

U suprutnom, mogao bi da bude pokrenut sudski postupak za njihovo iseljenje, saznaje B92 u Vladi Srbije.

Vlada je inače prihvatila predlog ministra ekonomije Mlađana Dinkića da funkcioneri moraju da prijave ne samo ličnu imovinu, već i sve što su dobili od države na korišćenje. Više o tome možete čitati u posebnoj vesti o današnjoj sednici Vlade.

Nedovoljno izveštaja o imovini

Odbor za rešavanje o sukobu interesa saopštio je da je broj izveštaja o imovini koji su podneti manji od broja funkcionera.

Kako je navedeno, od izbora održanih u maju ove godine do danas Odboru je dostavljeno 2.260 izveštaja o imovini, prihodima i javnim funkcijama, uključujući i obaveštenja o tome da u odnosu na prethodni izveštaj nema promena. Taj broj je, međutim, znatno manji od broja funkcionera.

Zbog toga, Odbor ponovo ukazuje da svi funkcioneri koji su izabrani na novu funkciju, bez obzira na to da li su u 2008. godini već podnosili izveštaj za 2007. godinu, imaju obavezu da podnesu potpuni novi izveštaj.

Obaveštenje umesto izveštaja imaju pravo da podnesu samo oni funkcioneri koji su izabrani na istu funkciju i kod kojih i u pogledu drugih podataka nema nikakvih promena u odnosu na izveštaj koji su podneli u 2008. godini za 2007. godinu, piše u saopštenju Odbora za rešavanje o sukobu interesa.

Podsetimo, ministar Mlađan Dinkić je juče najavio, nakon sazanja o "slučaju Bubalo", da će predložiti Vladi da se izmene propisi u vezi sa rešavanjem sukoba interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: