Vranje: Pretnja likvidacijom?

Načelnica opštinske uprave u Vranju Miroslava Mladenović optužila je predsednika Skupštine opštine Vranje Nenada Stošića iz DSS-a da joj je pretio likvidacijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2008.

15:45

Default images

On joju je navodno pretio ako u sredu otvori skupštinsku salu i omogući da se održi konstitutivna sednica gradske skupštine. Načelnica opštinske uprave rekla je da je Stošić u jednom trenutku fizički nasrnuo na nju zapretivši da će je baciti kroz prozor. Stošić je najavio da će se povodom optužbi oglasiti kasnije danas.

Miroslava Mladenović rekla je za agenciju Beta da joj je predsednik Skupštine opštine pretio na sastanku na kom su bili i predsednik opštine Miroljub Stojčić i sekretar Skupštine opštine Marina Stojanović.

"Kada sam rekla gospodinu Stošiću da je sednica skupštine sazvana zakonski i da opštinska sala nije ničija privatna imovina, on se bukvalno bacio preko stola da me udari i rekao da će me baciti kroz prozor", rekla je Miroslava Mladenović.

Prema njenim rečima, na pokušaje ostalih u prostoriji da ga smire, Stošić je reagovao još burnije i zapretio da će u sredu naoružan doći u zgradu opštine.

Predsednik opštine Miroljub Stojčić rekao je za agenciju Beta da je sazvao današnji sastanak najužeg rukovodstva opštine kako bi se rešile sve dileme oko datuma održavanja konstitutivne sednice, jer je Stošić najpre odredio jedan, pa zatim drugi datum.

"Stošić je 13. juna, u skladu sa zakonskom procedurom, pred novinarima potpisao akt kojim je zakazao konstitutivnu sednicu Gradske skupštine za sredu 25. jun, a opštinske službe su na adrese 65 odbornika potom uputile pozive za sednicu", naveo je Stojčić.

Prema njegovim rečima, Stošić je u subotu 21. juna, opet pred novinarima, zakazao drugi datum konstituisanja lokalnog parlamenta - 15. jul i naredio opštinskim službama da odbornicima upute nove pozive.

Stošić je na sastanku obavestio opštinsko rukovodstvo da je uputio pisma Policijskoj upravi u Vranju i Agenciji za fizičko-tehničko obezbeđenje od kojih je zatražio pomoć da spreče održavanje konstitutivne sednice u sredu.

Vranjski odbor Nove Srbije najavio je da će podržati novu vladajuću većinu u Vranju. Tu koaliciju treba da čine SPS-NS sa 20 odbornika, DS sa 16 i G17 plus sa pet odbornika. Tako nova vlast treba da ima 41 od ukupno 65 odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: