Ljajić: Razgovori sa LSV, G17 i SPO

DS i SDP će razgovarati sa G17 plus, LSV-om, SPO-om i strankama nacionalnih manjina o koalicijama, kaže Rasim Ljajić.

Izvor: FoNet, Beta

Četvrtak, 13.03.2008.

15:36

Default images

"Da li će do dogovora doći, sada ne mogu da tvrdim, ali znam sigurno da će razgovora biti", rekao je lider Sandžačke demokratske partije novinarima u rezidenciji ambasadora Japana u Beogradu. Ljajić i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić postigli su neformalni dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima i na lokalnim izborima u većini opština u Srbiji.

Uz ocenu da je poziv Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka o formiranju jedinstvene izborne liste "malo zakasnio", Ljajić je naveo da je SDP ipak spreman za razgovore.

"Jedini uslov je da Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina odustane od daljih napada na islamsku zajednicu i destabilizacije stanja na Sandžaku", istakao je on.

Ljajić je kazao da SDP zvanično počinje kampanju u subotu u Novoj Varoši i Zlataru, gde će biti sastanak glavnog odbora stranke.

"Naš cilj je pobeda na lokalnim izborima u opštinama na Sandžaku i da doprinesemo stabilizaciji na nivou Srbije", dodao je on.

SZS: Sa demokratama na izbore

Potpredsednik Stranke za Sandžak (SZS) Azem Hajdarević rekao je danas da će ta stranka na parlamentarnim izborima najverovatnije podržati listu Demokratske stranke.

Glavni odbor SZS sigurno će doneti ovakvu odluku, rekao je on i podsetio da je stranka i na proteklim parlamentarnim izborima podržala listu DS-a.

Hajdarević je na konferenciji za novinare izrazio nadu da će, posle izbora, biti formirana proevropska vlada, kao i da će se smiriti situacija u Sandžaku.

"Policija i pravosuđe dugo skrivaju korupciju opštinske vlasti. Nadam se da će posle majskih izbora biti istraženi svi slučajevi korupcije u novopazarskoj opštini", rekao je Hajdarević.

Reformisti Sandžaka za koaliciju sa svim Bošnjacima

Reformisti Sandžaka izrazili su večeras spremnost da na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima nastupe u koaliciji sa svim bošnjačkim strankama.

"Izbori su odlična prilika da se političke stranke i sve organizacije koje okupljaju Bošnjake udruže u cilju poboljšanja i unapređenja života Bošnjaka, ali i svih građana u Sandžaku i Srbiji", saopštila je partija Reformisti Sandžaka, čiji je predsednik Zekirija Dugopoljac.

Predsednik Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka Esad Džudžević juče je pozvao sve bošnjačke stranke da na za izborima 11. maja nastupe na jednoj izbornoj listi, što su Reformisti Sandžaka pozdravili i podržali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: